Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

FIBA Eiropas kausa izcīņas spēlē "Barons"/LMT piekāpjas "Himik"

Barons preses dienests, 20.12.2007. 09:15 | komentāri (3)

FIBA kausa izcīņas trešdienas spēlē Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā Barons/LMT Rīgas basketbolisti ar 78:84 zaudēja Ukrainas klubam Himik. Rīdzinieku rindās 17 punktus guva Giedrus Gusts. Gan Barons/LMT Rīga, gan Himik turnīru bija iesākušas ar uzvarām, tādēļ šajā spēlē kļuva zināma komanda, kura šo gadu pabeigs kā D grupas līdere.
FIBA Eiropas kausa izcīņas spēlē "Barons"/LMT piekāpjas "Himik"

Galerijas:

Baronu sākumsastāvā laukumā devās Giedrus Gusts, Armands Šķēle, Daiņus Adomaitis, Kaspars Bērziņš un Demetrijs Aleksanders, bet ķīmiku starta piecniekā nebija neviena ukraiņu basketbolista, jo maču iesāka amerikānis Vikīns Kellijs, serbi Saša Bratičs, Aleksandrs Djuričs, Gorans Cakičs, kā arī krievu leģionārs Andrejs Koročkins.

Spēli ar precīzu trīspunktnieku iesāka Bērziņš, bet ofensīvu turpināja Gusts un Šķēle, nepilnu trīs minūšu laikā panākot 11:0. Vēl pēc dažām minūtēm Adomaitis pārsvaru palielināja jau līdz 13 punktiem - 15:2. Viesi pamazām attapās no starta šoka, ar kopīgām pūlēm līdz ceturtdaļas beigām laukumā izvēršot līdzvērtīgu cīņu. Pēc pirmā perioda Barons/LMT Rīga bija vadībā ar 28:18.

Otro ceturtdaļu Himik uzsāka daudz apņēmīgāk un sekmīgāk, pamazām deldējot rezultāta starpību. Nepilnas sešas minūtes pirms lielā pārtraukuma viss sākās no jauna - 32:32. No baronu starta izrāviena tobrīd bija palikušas tikai atmiņas. Pēc viesu snaipera Bratiča trāpījuma Himik pat pabija vadībā ar 37:36, taču spēles pirmās daļas izskaņā atkal precīzāki bija rīdzinieki, lielajā atpūtā dodoties ar plus septiņi - 50:43.

Trešās desmitminūtes otrajā pusē Baronam/LMT Rīgai izdevās iekrāt nelielu pārsvaru. Raimonds Vaikulis panāca 65:54, bet līdz ceturtdaļas beigām sāncenši prata atspēlēt tikai divus punktus - 67:58.

Tomēr izšķirošie notikumi vēl tikai bija priekšā. Nepilnas septiņas minūtes pirms finālsvilpes Mihals Hlebovickis ar sekmīgu trīspunktnieku viesa cerības uz sekmīgu mača izskaņu - 73:65.

Cerībām nebija lemts piepildīties, jo Barons/LMT Rīgas basketbolisti pēdējās četrās minūtēs un 14 sekundēs nespēja gūt nevienu punktu, ļaujot pretiniekiem no 69:78 panākt uzvarošo 84:78. Šīs sausās sērijas laikā mājinieki izpildīja gan neprecīzus metienus, gan pieļāva kļūdas piespēlēs. Himik par to sodīja, izraujot uzvaru šajā spēlē.

"Spēles sākumā netika izpildītas trenera ieceres - apstādināt sāncenšu ātro spēli," preses konferencē sacīja Himik galvenais treneris Dmitrijs Bazeļevskis. "Mājinieki guva pārāk daudz vieglu grozu - sešu minūšu laikā ielaidām 22 punktus. Tas ir daudz par daudz. Tajā pašā laikā uzbrukumā darbojāmies pietiekami aktīvi, lai Barona/LMT Rīgas garākie basketbolisti ātri iedzīvotos problēmas ar personiskajām piezīmēm. Protams, liels atvieglojums mums bija Armanda Šķēles neierasti mazrezultatīvais sniegums."

Bazeļevskis uzsvēra, ka tomēr ne uz brīdi netika zaudēta ticība uzvarai, galu galā tomēr liekot lietā savus plusus - pārsvaru grozu tuvumā. "Spēlē nācās iesaistīt ne mazums jauno basketbolistu, jo tomēr pietrūkst līdzvērtīgu maiņu iespēju," sprieda Bazeļevskis. "Tiešām prieks, ka nesalūzām. Ukrainas čempionātā līdz šim bieži vien sākušās problēmas pat pie desmit punktu starpības. Basketbolisti ar pārāk individuāliem centieniem mēģināja atspēlēties. Šoreiz īpašu vēlos uzteikt Olumujivu Famutini, kurš produktīvi darbojās ne tikai uzbrukumā, bet arī aizsardzībā."

"Spēli sākām pārliecinoši, īstenojot iepriekš izstrādāto plānu," uzsvēra Barona/LMT Rīgas galvenais treneris Kārlis Muižnieks. "Pārāk ātri centra spēlētāji sakrāja ievērojamu personisko piezīmju bagāžu. Savukārt mača izskaņā mums pietrūka izteikta uzbrukuma līdera. Turklāt neatradās basketbolista, kurš to vēlētos uzņemties. Pēdējā ceturtdaļu zaudējām pārliecinoši, it īpaši bezspēcīgi bijām pēdējās minūtēs. Zinot mūsu komandas ierobežotos spēlētāju resursus, bija grūti atrast kādu virknējumu bez Kaspara Bērziņa un Demetrija Aleksandera, kuri jau tik agri sev uzkrāva četru personisko piezīmju bagāžu. Savukārt Himik izšķirošajos brīžos ierindā bija visi labākie basketbolisti, kas tad arī pēdējās minūtēs nodrošināja uzvaru."

Baroniem šis bija pirmais zaudējums FIBA kausa izcīņas divās spēlēs. Šis turnīrs turpināsies tikai pēc gadu mijas, bet piektdien Liepājā Latvijas Basketbola līgas mačā Barons/LMT Rīga sacentīsies ar Liepājas lauvām, kuru rindās vairs nebūs baronu līdzjutēju mīluļa Stīva Riča. Amerikāņu basketbolists un klubs vienojies par sadarbības beigšanu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV