Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

ASV sporta apskatnieks: Biedriņš ir 55 miljonus vērts

LETA, 08.01.2008. 18:10 | komentāri (1)

Pēc Goldensteitas "Warriors" uzvaras pār pašreizējo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienību Sanantonio "Spurs" pirmdien atzinīgus vārdus latviešu centra spēlētājam Andrim Biedriņam veltījis ASV izdevuma "Mercury News" sporta apskatnieks Tims Kavasaki.
ASV sporta apskatnieks: Biedriņš ir 55 miljonus vērts
"Šī bija pirmā reize, kad redzēju Biedriņu blakus elites klases basketbolistam - minūti pēc minūtes cīnoties ar Timu Dankanu un tomēr nospēlējot cienīgi," izteicās Kavasaki. "Dankanam bija pieklājīgs sniegums, jo viņš ir Dankans. Bet paskatieties uz lietderības koeficientu: Biedriņam tas ir +18, bet Dankanam -13! Un viņi abi vienlaicīgi bija laukumā, sedzot viens otru un cīnoties par savu vietu."

"Šovakar Biedriņš sev nopelnīja lielisku iespēju nākotnē parakstīt vērtīgu līgumu. Ja viņš mačā spēj cīnīties ar Dankanu un Jao Minu, tad ir 55 miljonu ASV dolāru (26,3 miljonu latu) vērts," pārliecināts ir Kavasaki.

Spēlē pirmdien, kurā "Warriors" pagarinājumā ar 130:121 uzvarēja "Spurs", Biedriņš spēlēja nepilnu 41 minūti un sasniedza "double double", gūstot 13 punktus un desmit atlēkušās bumbas.

Jau ziņots, ka pirms sezonas "Warriors" vēl izlēma nepagarināt līgumu ar Biedriņu. "Warriors" līdz pagājušā gada oktobra beigām bija iespējams Biedriņam piedāvāt jaunu līgumu, pretējā gadījumā pēc sezonas viņš varēs slēgt līgumu arī ar kādu citu vienību, tomēr abas puses neesot spējušas panākt vienošanos. Pēc Ziemeļamerikas masu mediju informācijas, abu pušu finansiālās prasības par līguma visu termiņu atšķīrušās par vairāk nekā desmit miljoniem ASV dolāru.

Pēc sezonas Biedriņš drīkstēs izskatīt jebkādu jauna līguma piedāvājumu. Ja latviešu basketbolists saņems piedāvājumu no kādas citas vienības, tad "Warriors", lai saglabātu Biedriņu sastāvā, būs jāpiedāvā vismaz līdzvērtīgi finansiālie nosacījumi. Vēl "Warriors" ir tiesības līdz 30.jūnijam piedāvāt Biedriņam vienas sezonas līgumu par 3,61 miljonu ASV dolāru, kas ir minimālā summa, ko paredz NBA kopējais darba līgums. Tiek prognozēts, ka pēc šīs sezonas Biedriņš noslēgs līgumu par vismaz desmit miljoniem ASV dolāru (4,87 miljoni latu) sezonā un "Warriors" būs gatavi maksāt jebkādu summu, lai latvieti paturētu.

Šosezon aizvadītajās 35 spēlēs Biedriņš vidēji guvis 10,8 punktus un izcīnījis 9,7 atlēkušās bumbas. Viņš ir visas līgas precīzākais spēles laikā izpildīto metienu izpildītājs.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV