Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Treneru komentāri pēc uzvarām Baltijas Jūras kausā

easyget.lv, 11.01.2008. 16:35 | komentāri (1)

Latvijas zēnu un meiteņu U16 un U18 komandas ļoti veiksmīgi startējušas Baltijas Jūras kausa izcīņā, jau ziņojām, ka visās spēlēs tika izcīnītas uzvaras un visas komandas savās grupās ieguva pirmās vietas. Pēc turnīra savus komentārus snieguši arī treneri.
„Baltijas Jūras kauss bija ļoti labs turnīrs, lai sezonas vidū pārbaudītu izlases kandidātes saspringtās spēlēs ar sava vecuma pretiniekiem. Uzvaras pret Igauniju un Zviedriju tika izcīnītas ļoti saspringtā cīņā un abās spēlēs komandai izdevās atspēlēties nonākot zaudētājos spēles pirmajā pusē.

Šīs izlases lielākais spēks, jau sākot no U-16 izlases ir komandas spēle, maksimāla pašatdeve katrā spēles epizodē un komandas gars. Uz šiem faktoriem balstoties arī izvēlējos un veidoju komandas sastāvu. Par turnīra labāko spēlētāju atzina Sabīni Niedolu, kas ļoti labi aizvadīja visas spēles un vienmēr nākot laukumā deva komandai papildus enerģiju un jaudu cīņā zem groza. Arī pārējo centra spēlētāju un uzbrucēju – Lauras Vētras, Anetes Šteinbergas un Karlīnes Nīmanes veiksmīgā spēle groza tuvumā un aizsardzībā bija noteicošā, lai uzvarētu šajā turnīrā, lai gan mums bija katastrofāla trīspunktu metienu precizitāte. Veiksmīgi spēlēs nostrādāja taktiskais variants, kad vienlaicīgi laukumā bija divas saspēles vadītājas – Arta Strupoviča un Anete Klintsone, kas kopā spēlējot darbojās daudz produktīvāk nekā atsevišķi vadot saspēli. Arī mazās uzbrucējas Laura Puriņa, Liene Priede, Ieva Jansone, Ina Leja un Laura Pelše, bieži mainoties, veiksmīgi tika galā ar galveno uzdevumu – agresīvu spēli aizsardzībā pret pretinieku ārējās līnijas spēlētājām.

Uzskatu, ka, ja vien šīm spēlētājām izdosies kopā aizvadīt pilnu sagatavošanās periodu vasarā, tad komanda Eiropas čempionātā noteikti piedalīsies cīņa par iekļūšanu A divīzijā.

Paldies meitenēm par sadarbību treniņos un pašatdevi spēlēs. Paldies arī LBS par labo komandas nodrošinājumu un pārējam personālam - Mudītei Zanderei un Edijam Eglītim par palīdzību treniņos un spēlēs, kā arī ārstam Uģim Kreitenbergam,” tā turnīru komentē Latvijas U18 meiteņu izlases treneris Mārtiņš Zībarts.

U18 puišus cīņā veda pagājušā Eiropas čempionāta bronzas medaļnieks Varis Krūmiņš, lūk, viņa secinājumi: „Viens no šī turnīra mērķiem ir pārbaudīt potenciālos izlases kandidātus nākošajam U-18 čempionātam, kurš vasarā notiks Grieķijā. Ja skatāmies no šī viedokļa, tad turnīrs bija gana labs, laukumā tika visi un pat īpaši nespiežot uz rezultātu, visās spēlēs pārliecinoši uzvarējām. Ja skatās ar domu, ka katrai spēlei ir jābūt ar intrigu, tad uz šo brīdi, šai komandai ir vajadzīgi spēcīgāki pretinieki. Prieks, ka spēlētāji ir domājoši un uz vietu izlasē kandidātu pulciņš ir visai liels, ir no kā izvēlēties un jācer, ka veselīga konkurence uz vietām izlasē tikai vairos spēlētāju meistarības izaugsmi.”

No U18 izlasēm neatpalika arī jaunākās U16 izlases, kuras arī visās spēlēs laukumu atstāja kā uzvarētājas. U-16 zēnu izlasei smagākā spēle bija ar Igauniju, kur uzvara tika izcīnīta tikai papildlaikā.

„Šīs uzvaras nenāca viegli, jo visur basketbols attīstās, t.sk., arī Skandināvijas valstīs. Šī turnīra uzdevums bija pārbaudīt vienu daļu no izlašu kandidātiem, kā arī censties izcīnīt turnīrā 1.vietu. Turnīra laikā atklājās gan spēlētāju individuālās meistarības trūkumi, gan arī komandas taktisko variantu nepilnības. Turnīrs parādīja, ka komandā dominē 2 izteikti līderi – Edmunds Dukulis (komandas vērtīgākais spēlētājs) un Artūrs Brēmers (turnīra MVP)”. Tā turnīru raksturoja U-16 izlases vecākais treneris Raitis Silarājs.

Spēcīgākās ziemeļvalstu U16 meiteņu komandas tituls šobrīd pieder Latvijai, to kā tas tika izcīnīts komentē vecākais treneris Aigars Nerips.

„Baltijas jūras kausā Latvijas U-16 meiteņu izlase izpildīja minimālo uzdevumu izcīnot 1. vietu. Turnīrā izdevās uzvarēt Somiju, Igauniju, un potenciāli spēcīgāko Zviedrijas izlasi. Rezultāts tika sasniegts galvenokārt liekot akcentu uz darbību aizsardzībā, jo citām taktiskām iestrādnēm sakarā ar spēlētāju piedalīšanos citos turnīros viņu pārstāvēto klubu sastāvos, nepietika laika. Sakarā ar traumām, komandu nepārstāvēja vairākas potenciālās izlases spēlētājas. Turpmāk tiks apzināts plašāks kandidātu loks, lai varētu pilnvērtīgāk sagatavoties Eiropas čempionātam Polijā.

Lai sasniegtu labus rezultātus Eiropas čempionātā, nepieciešams daudz vairāk piestrādāt pie taktiskās sagatavotības, it īpaši pie aizsardzības sistēmām. Turnīra vērtīgākā spēlētāja - Kristiāna Štauere, labākā komandas spēlētāja - Linda Pagrode.”


» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV