Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Rīgas derbijā šoreiz uzvara “Baroniem”

Gatis Kreceris, 12.01.2008. 22:35 | komentāri (16)

Sestdien, SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas mačā savā starpā tikās abi galvaspilsētas spēcīgākie basketbola klubi „ASK Rīga” un „Barons/LMT”. Intriģējošā spēles galotnē uzvaru ar 76:73 izcīnīja „Barons/LMT” vienība. Rezultatīvākais „barons” ar 20 gūtajiem punktiem bija komandas kapteinis Armands Šķēle.
Rīgas derbijā šoreiz uzvara “Baroniem”

Galerijas:

Daudziem basketbola cienītājiem noteikti vēl svaigā atmiņā ir palikusi abu komandu spēkošanās pērnā gada LBL pusfinālā, kad sērijas uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešamas visas piecas spēles. Pēdējā no tām uzvarēja „armijnieki” un iekļuva finālā, kur beigu beigās tika gāzti ilggadējie Latvijas čempioni BK „Ventspils”.

Šosezon abas vadošās galvaspilsētas komandas jau divas reizes bija tikušās. SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas mačā, „ASK Rīga” vienība Kārļa Muižnieka vadītos „baronus” apspēlēja ar 77:62 un LBL spēlē ar 100:99 pagarinājumā arī pārāki izrādījās Ramuna Butauta trenētie basketbolisti.

Pirmajā puslaikā spēle ritēja punkts punktā un nevienai no komandām ievērojamu atrāvienu pirms puslaika beigām neizdevās veikt. Rezultāts pēc aizvadītām 20 minūtēm bija 39:38, nosacīto mājinieku „Barons/LMT” labā.

Otrajā puslaikā gaidītā intriga neizpalika un saistoša cīņa ritēja līdz pat tiesneša beigu svilpei. Tomēr pašā mača galotnē veiksme uzsmaidīja „baroniem”, kuri galarezultātā svinēja uzvaru ar 76:73 (20:24, 19:14, 16:16, 21:19).

Lielisku sniegumu uzvarētājiem nodemonstrēja komandas kapteinis Armands Šķēle, kura rēķinā 20 punkti un 8 rezultatīvas piespēles. Viesspēlētāji Demetrijs Aleksanders un Ģjiedrs Gustas izcēlās attiecīgi ar 17 un 12 punktiem. „Armijniekiem” 24 punktus guva Dveins Broilss, 13 Raitis Grafs un 12 Kērtis Miledžs.

„ASK Rīga” basketbolisti savā pēdējā cīņā (ULEB kausa izcīņas ietvaros) ar rezultātu 70:60 apspēlēja Artlandes „Dragons” komandu no Vācijas, savukārt „Barons/LMT” (FIBA Eiropas kausā) ar 76:66 pieveica Francijas vienību „Cholet Basket”.

Latvijas čempionus „ASK Rīga” komandu turpina vajāt neveiksmes. No ierindas ir izkrituši vairāki vadošie spēlētāji – Sandis Valters, Sandis Buškevics, Eriks Sanderss, Uģis Viļums un Gatis Jahovičs. Tai pat laikā „Barons/LMT” komandā uzreiz nākuši klāt divi spēlētāji – centra spēlētājs no Lietuvas Tomas Nagis, kura augums ir 2,10 cm un mums labi zināmais saspēles vadītājs Rinalds Sirsniņš.

P.S Ziņa tiks papildināta ar fotoreportāžu!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV