Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Piektdien Ventspilī startēs Eiropas čempionāts šorttrekā

easyget.lv, 16.01.2008. 15:19

Ventspilī turpina ierasties ISU Eiropas čempionāta šorttrekā dalībnieki. Kopumā pagaidām ieradušies ap 200 dalībnieku un oficiālo pārstāvju no Austrijas, Beļģijas, Vācijas, Polijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Bosnijas un Hercogovinas, Nīderlandes, Lielbritānijas, Francijas, Šveices, Zviedrijas, Itālijas, Rumānijas, Bulgārijas, Ungārijas, Izraēlas un Čehijas.

Latvijas izlases šorttrekisti Haralds Silovs un Evita Krievāne iepazīstināja ar potenciālajām šī čempionāta zvaigznēm.

Galvenā uzmanība vīru konkurencē būs trim itāļu sportistiem. Fabio Karta (Fabio Carta) – ir astoņkārtējs (!) Eiropas čempions, Nikola Rodigari (Nicola Rodigari) - trīskārtējs Eiropas čempions.  Arī Jurijs Konfortole (Juri Comnfortole) ir vairākkārtējs Eiropas čempionāta medaļu ieguvējs. Īpašas uzmanības  vērts ir arī Francijas sportists Tibo Fukonē (Thibeaut Fauconait), kā arī Eiropas čempionātu medaļnieks beļģis Pīters Geisels (Pieter Gysel).

Īpaši spraiga ir sprinta distance, kura norisināsies otrajā sacensību dienā. Šajā disciplīnā atsevišķi uzmanība pievēršama beļģim Vimam De Deinem (Wim De Deyne), britam Džonam Īlijam (John Eley) un Polam Stenlijam (Paul Stanley), kā arī  vācietim Teisonam Jangam (Thyson Heung).

Savukārt dāmu konkurencē neapšaubāma favorīte ir Bulgārijas sportiste Jevgēņija Radanova (Eiropas čempione, Olimpiskā medaļniece) un Marina Georgjeva. Jāatzīmē arī itāliete Marta Kapruso (Marta Capurso) un Ariana Fantana, francūziete Stefānija Bulvjē (Stephanie Boulvier) un ungāriete Ērika Hruzāra (Erika Hruzar). 1500 m distancē spēcīgas ir: austriete Veronika Vendiša (Veronika Vendish) un nīderlandiete Anita Vandurana.

Katru dienu tiks izcīnīti sekojoši medaļu komplekti – pirmajā dienā dāmām un kungiem 1500 metru distancē, otrajā dienā 500, bet trešājā dienā 1000 metros un stafetēs. Tāpat svētdienas vakarā notiks 3000 metru superfināls (medaļas netiek izcīnītas), pēc kura summējot  visās individuālajās distancēs iegūtos punktus, tiks noteikti Eiropas absolūtie čempioni.

Vakar Ventspilī ieradās arī Starptautiskās Slidošanas Asociācijas prezidents korejietis Chang Myong – Hi.

Sīkāka informācija par favorītiem, kuri ir ieradušies un dosies uz starta būs pieejama ceturtdien vakarā, kad būs notikusi izloze.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV