Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Haralds Silovs ISU Eiropas absolūtais šorttreka čempions!

easyget.lv, 20.01.2008. 19:55

Svētdien Ventspilī risinājās pēdējie notikumi Eiropas šorttreka čempionatā. Par pozitīvām emocijām hallē īpaši rūpējās Haralds Silovs, kurš uzmanīgi aizvadīja visus 1000 metru distances skrējienus un izcīnīja jau otro medaļu Latvijai. Šoreiz gan sudraba. Dienas beigās viņš arī kļuva par absolūto čempionu. Otrs Latvijas sportists Jēkabs Saulītis trīs dienu kopvērtējumā 42 vīru konkurencē ieņēma  27. vietu.  Savukārt Latvijas izlases šorttrekiste Evita Krievāne dāmu sacensībās no 35 bija 19.
Sieviešu konkurencē otro vietu 1000 metru distancē šodien svinēja Itālijas pārstāve Ariana Fontana. Savu augsto klasi šajā sporta veidā vēl vienu reizi apliecināja bulgāriete Evgēnija Radanova, kura uzvarēja 1000 metru finālā un kopvērtējumā pirms 3000 m superfināla no Fontanas atpalika tikai piecus punktus. Savukārt bronzu izcīnīja Krievijas sportiste Ņina Jeftējeva. 3000 m superfinālā iekļuva arī holandiete sprinta „karaliene” Vandorna, čehijas sportiste Novotna un ungāriete Huzāra. Abas pirms superfināla ieņēma attiecīgi 5. un 6. vietu. Savukārt Vācijas un Ungārijas pārstāves Priebsta un Heiduma – 7.un 8. Brīnumi superfinālā nenotika un uzgavilēt varēja Fontana, Radanova un Jeftējeva.

Vīriešu konkurencē 1000 m  distancē pasā finišā uzvaru sev nodrošināja  Holandes pārstāvis Nīls Kerstholts, kurš par nieka tiesu apsteidza  Haraldu Silovu. Bronzu izcīnīja  ungārs Gabors Galambos. Diemžēl ļoti nopietnu kritienu finālā piedzīvoja Krievijas sportists Kurginjans, viņam sacensības superfinālā izpalika.  Līdz ar to pēc kopvērtējuma uz 3000 metru superfināla līnijas stājās Silovs, sprinta čempions Elijs, 1000 m uzvarētājs Kerstholts. Sprinta vicečempions Rodigari un 3. vietas ieguvējs Hjungs. Bronzas medaļnieki 1000 m distancē Galambos un 1500 m distancē Zaharovs.

Pirms superfināla Haralds Silovs bija stbilā līderpozīcijā un savu pārspēku viņš nodemonstrēja arī ledus celiņā – Haralds ne vien kontrolēja slidojuma gaitu, bet pēdējos metros vēlreiz nodemonstrēja savu pārspēku. Situācija kopvērtējuma tabulā vīru konkurencē pēc superfināla mainījās. Silovs sev nodrošināja  čempionu titulu, savukārt no trešās vietas uz otro pakāpās Kerstholts, bet no 4. uz trešo -  Rodigari.

Eiropas absolūtais čempions Haralds Silovs: „Gandarījums, satraukums un stress jau ir zudis. Stress pazuda, kad sajutu publikas atbalstu. Citur skatītāji sēž kā „sēnes”, šeit pat laukumā sadzirdēju atbalsta saucienus un tas man deva papildus stimulu. Esmu labā fiziskajā formā. Nostartēju labi, varbūt 500 m nenosargāju savu pozīciju.”  

Čempionāta izskaņā tika izcīnītas medaļas stafetēs. Dāmām 3000 metros uzvarēja Lielbritānija, savukārt vīru konkurncē Itālija.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV