Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

"ASK Rīga" un "Ventspils" basketbolisti savā laukumā aizvada pēdējās ULEB kausa izcīņas apakšgrupu turnīra spēles

LETA, 22.01.2008. 08:20

Šodien ULEB kausa izcīņas apakšgrupu turnīra pēdējās, desmitās kārtas spēles aizvada pagājušās sezonas abi spēcīgākie Latvijas basketbola klubi "ASK Rīga" un "Ventspils".
"ASK Rīga" un "Ventspils" basketbolisti savā laukumā aizvada pēdējās ULEB kausa izcīņas apakšgrupu turnīra spēles
Valsts čempioni "ASK Rīga" savā laukumā tiksies ar Itālijas klubu Trevīzo "Benetton", bet vicečempioni "Ventspils" savā laukumā tiksies Serbijas klubu FMP. Abas spēles sāksies plkst.20.00. Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls tiešraidē pārraidīs "ASK Rīga" maču, bet uzreiz pēc tās ierakstā rādīs "Ventspils" spēli.

Pirmajā kārtā H apakšgrupas spēlē "ASK Rīga" savā laukumā ar rezultātu 77:58 pieveica "Lukoil Academic", bet pēc tam viesos ar 67:79 zaudēja vieniem no favorītiem "Kyiv". Trešajā spēlē "ASK Rīga" izbraukumā sīvā cīņā ar rezultātu 71:73 piekāpās Vācijas basketbola klubam Artlandes "Dragons", ceturtajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 80:60 pārspēja Francijas klubu "Pau Orthez", bet pirmā apļa pēdējā mačā izbraukumā ar 63:73 piekāpās Itālijas klubam Trevīzo "Benetton".

Otro apli "ASK Rīga" uzsāka ar zaudējumu izbraukumā 77:93 pret "Lukoil Academic", septītās kārtas spēlē ar rezultātu 72:81 savā laukumā piekāpās "Kyiv", pēc tam ar 70:60 pārspēja "Dragons", bet izbraukumā ar 66:68 piekāpās "Pau-Orthez".

Lai saglabātu cerības iekļūt turnīra nākamajā kārtā, "ASK Rīga" basketbolistiem mačā ir obligāti jāuzvar, tomēr arī pēc panākuma ir jānotiek vairākām sakritībām - Ukrainas klubam "Kyiv" izbraukumā jāuzvar "Dragons", kas ļautu rīdziniekiem grupu turnīra noslēgumā ieņemt ceturto vietu, tomēr vēl jāsakrīt vairākiem rezultātiem citās apakšgrupās, jo turnīra 1/16 finālā iekļūs tikai piecas no deviņām ceturto vietu ieguvējām.

Savukārt "Ventspils" komanda pirmajā mačā B apakšgrupā ar 79:87 savā laukumā piekāpās grupas galvenajiem favorītiem "Besiktas", bet pēc tam viesos Portugālē pārliecinoši ar 92:68 uzvarēja "Ovarense Aerosoles". Trešajā spēlē "Ventspils" savā laukumā ar 88:73 pārspēja Vācijas vienību Ķelnes "99ers", ceturtajā spēlē ar rezultātu 81:71 savā laukumā uzvarēja Francijas komandu "Elan Chalon", bet piektajā mačā izbraukumā ar 76:70 pieveica Serbijas klubu FMP.

Otro apli "Ventspils" uzsāka ar zaudējumu pagarinājumā 77:84 izbraukumā ar Turcijas klubu "Besiktas", septītās kārtas spēlē ar rezultātu 92:67 savā laukumā pārspēja "Ovarenese Aerosoles" komandu no Portugāles, bet pēc tam ar 76:84 piekāpās "99ers", savukārt devītās kārtas spēlē ar 89:97 piekāpās "Elan".

Pirms pēdējās kārtas spēlēm "ASK Rīga" ar trijām uzvarām deviņās spēlēs H apakšgrupā atrodas piektajā vietā. "Ventspils" ar piecām uzvarām B apakšgrupā ieņem trešo pozīciju un faktiski jau ir garantējusi vietu nākamajā kārtā.

Kopumā šosezon ULEB kausa izcīņā piedalās 54 komandas no 25 valstīm, kas ir sadalītas deviņās apakšgrupās. Tas ir visaptverošākais basketbola turnīrs Eirokausu vēsturē.

Pēc divu apļu turnīra aizvadīšanas katras grupas trīs spēcīgākās komandas, kā arī piecas labākās ceturto vietu ieguvējas iekļūs "play off" turnīrā. "Play off" turnīrā divās kārtās tiks noskaidrotas astoņas komandas, kas no 10.aprīļa līdz 13.aprīlim Turīnā finālturnīrā cīnīsies par ULEB kausu.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV