Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Šonedēļ Rīgā risināsies prestižās Skandināvijas kausa izcīņas sacensības distanču slēpošanā

LETA, 22.01.2008. 13:45 | komentāri (3)

Šonedēļ Rīgā notiks Skandināvijas kausa izcīņas posms distanču slēpošanā, kuras, pēc Latvijas Slēpošanas savienības (LSS) priekšsēdētāja Valtera Brīzes teiktā, esot otras svarīgākās sacensības aiz Pasaules kausa izcīņas.
Šonedēļ Rīgā risināsies prestižās Skandināvijas kausa izcīņas sacensības distanču slēpošanā

Brīze atzina, ka ir gandarīts par to, ka šāda mēroga sacensības notiks Latvijā.

"Šīs sacensības ir ļoti prestižas, otras svarīgākās aiz Pasaules kausa izcīņas, tāpēc esmu gandarīts par to, ka mums ir izdevies iegūt tiesības rīkot šāda mēroga sacensības Latvijā," atzina Brīze.

"Jebkura veida slēpošana ir tautas sporta veids, Latvijā, nebaidos pat teikt, ka slēpošana ir kultūras sastāvdaļa," turpināja Brīze.

"Slēpotāji Latvijā slēpo sava prieka pēc, par saviem līdzekļiem, tāpēc sasniegtie rezultāti ir ļoti labi. Esmu sarūgtināts, ka 2008.gadā Izglītības un zinātnes ministrijas finansējums LSS ir tikai 2940 latu, kas ir ļoti maz," slēpošanas nianses izskaidro Brīze.

Savukārt turnīra rīkotāja, atbalstītāja sporta kluba "Rīga" direktors Pēteris Sluka atzina, ka šobrīd slēpošana sāk atdzimt arī Latvijā.

"Prieks, ka šis sporta veids atgūst popularitāti Latvijā, kā arī ir patiess prieks par to, ka ar šo sporta veidu sāk nodarboties arī jaunieši," īsumā izteicās Sluka.

"Es ceru, ka sacensības būs ļoti augstā līmeni, varbūt pat būs labāk organizētas nekā kāds cits kausa posms ārzemēs," prognozēja SK "Rīga" direktors.

"Pagājušajā gadā slēpošanas trasē slēpoja ap 2000 skolēnu, par kuru nodarbībām mēs naudu neiekasējam, tāpēc šobrīd skats nākotnē ir pozitīvs, jo ir manāms progress," turpināja Sluka.

"Tiesības rīkot šāda vieda sacensības netika iegūtas vienas dienas laikā, tas ir vairāku gadu darbs, paldies par to gan LSS un sponsoriem par atbalstu, kā arī treneriem par ieguldīto darbu," atzina slēpotājs Roberts Raimo.

"Šo sacensību organizēšanā piedalījās cilvēki no visas Latvijas, bet tāpat mums nepietika laika, lai sacensības sagatavotu vēl labākā līmeni. Ja mums tas būtu izdevies, tad šīs sacensības būtu vienas no vislabāk organizētajām turnīra vēsturē, bet šo sacensību rīkošana arī parāda mūsu trūkumus," turpināja Raimo.

"Sacensībās startēs sportisti no sešām valstīm, bet pagaidām nav zināms, vai startēs Baltkrievijas sportisti, jo ir problēmas ar vīzām. Dalībnieku vidū būs vairāki slēpotāji, kuri ir uzvarējuši Pasaules kausa izcīņā, kā arī startējuši olimpiskajās spēlēs, kurās finišēja pirmajā desmitniekā. Latviju šajās sacensībās pārstāvēs visi spēcīgākie distanču slēpotāji, kā arī biatlonists Ilmārs Bricis, kurš, manuprāt, ir ātrākais distanču slēpotājs Latvijā," dalībnieku sastāvu ieskicēja Raimo.

"Šobrīd Latvijā ir vairāki spēcīgi slēpotāji, jaunieši, no kuriem mēs vēlamies nokomplektēt stafetes komandu dalībai Vankūveras olimpiskajām spēlēm. Šobrīd to izdarīt būs ļoti grūti, jo atlases kritēriji ir ļoti stingri, bet mēs centīsimies tos izpildīt, vairāk strādājot ar komandas līderiem, kuri nodrošinātu pārējiem iespēju startēt olimpiādē," teica Raimo.

"Šogad mums galvenais starts ir junioru un U-23 čempionāts, kā arī Pasaules kausa izcīņa, kurā startēs mūsu jaunie sportisti," sezonas mērķus izskaidroja Raimo.

Savukārt sacensību direktors Jānis Lazda pastāstīja, ka sacensību tehniskie delegāti atzina trasi par ļoti labu, jo ir ļoti laba sniega kvalitāte.

Lazda arī pastāstīja, ka 23.janvārī no plkst.21 līdz 23.00 būs neoficiālais treniņš, bet sacensību dienā no plkst.11 līdz 13.00 norisināsies oficiālie treniņi, kur sportisti jau vairāk gatavosies sacensībām. Sacensību starts ir paredzēts plkst.15.40, kad norisināsies atklāšanas ceremonija, bet plkst.16 tiks dots starts kvalifikācijas braucieniem, kur sportisti veiks vienu apli katrs, bet pēc tam 30 labākie tiks sadalīti piecās grupās pa sešiem sportistiem katrā grupā. Tālāk jau sekos A un B finālbraucieni.

Skandināvijas kausa izcīņas posms notiks ceturtdien, 24.janvārī, Aktīvās atpūtas un sporta centrā, Uzvaras bulvārī 15. 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV