Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Miņina četriniekam uzvara arī Pasaules kausa posmā

LETA, 27.01.2008. 23:35

Pasaules kausa izcīņas posmā bobslejā svētdien četrinieku sacensībās uzvarēja Eiropas čempiona Jāņa Miņina pilotētā ekipāža.
Miņina četriniekam uzvara arī Pasaules kausa posmā
Otro vietu izcīnīja krieva Aleksandra Zubkova ekipāža, kas atpalika par 0,36 sekundēm, bet trešais finišēja šveicietis Ivo Rēgs.

Pirmo braucienu Miņins ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Oskaru Melbārdi un Intaru Dambi veica vienā minūtē un 4,93 sekundēs, par 0,33 sekundēm apsteidzot Rēgu, bet vēl trīs simtdaļas atpalika Kanādas ekipāža Pjērs Lidērs.

Savukārt Edgars Maskalāns ar Kristapu Kalniņu, Raivi Broku un Reini Rozīti posmā izcīnīja 14.vietu, lai gan pēc pirmā brauciena atradās 16.vietā.

""Nav jau viegli pieradināt līdzjutējus pie uzvarām (smejas). Jau treniņos "aizgāja", trasē slīdēja labi un pašu trasi arī sāku izprast. Protams, bija kļūdiņas, taču uzsvaru likām uz braukšanu, ne tik ļoti uz startu," teica Miņins.

"Ja godīgi, tad nezinu, kā tas iznāca. Mēģināju braukt brīvāk un brīžiem šķita, ka tikai mazliet ir jāiegriež, lai bobs izņemtu virāžu. Turklāt paveicās arī ar laika apstākļiem, tie bija neraksturīgi Šveicei. Un šī ir Sanktmoricas īpatnība, ka pēdējie iegūst vairāk priekšrocības," lielo rezultāta pārsvaru [0,36 sekundes pār otro vietu] sacensībās komentēja Miņins.

Tāpat viņš atzina, ka "turpinājumā būs interesants kopvērtējums. Šodien sanāca labi, bet nezinu, kā būs turpmāk".

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pēc Sanktmoricas posma četriniekiem pirmais ar 1173 punktiem ir Zubkovs, kuram ar 1169 punktiem seko kanādietis Pjērs Lidērs un ar 1156 punktiem - vācietis Andrē Lange. Miņins kopvērtējumā ir ceturtais ar 1146 punktiem, bet piekto vietu ieņem amerikānis Stīvens Holkombs ar 1132 punktiem. Rēgs ir sestais ar 1080 punktiem.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV