Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Tapusi pirmā grāmata par snovborda vēsturi Latvijā „Sezona nekad nebeidzas”

easyget.lv, 28.01.2008. 09:35 | komentāri (1)

Daži grūti pierādāmi fakti pieļauj domu, ka snovborda dzimtene ir Latvija... tomēr par spīti faktiem, atstāsim šo godpilno titulu ASV. Taču neaizmirsīsim un ar labu vārdu pieminēsim tos cilvēkus, kuri atbildīgi par snovborda aizsākumiem Latvijā un pateicoties viņu veiktajām aktivitātēm,  snovbords ir viens no populārākajiem jauniešu brīvā laika pavadīšanas veidiem arī Latvijā! Daži var smīkņāt, ka nav tak pagājuši pat nepilni 20 gadi, tomēr laiks, kā zināms, mēdz izdzēst svarīgus faktus pat no noturīgākajām galvām.
Tapusi pirmā grāmata par snovborda vēsturi Latvijā „Sezona nekad nebeidzas”

Galerijas:

Tāpēc šis patiešām bija pēdējais brīdis, lai pieķertos vienam no nozīmīgākajiem projektiem Latvijas snovborda vēsturē – grāmatas veidošanu par snovborda attīstību Latvijā. Vai daudzi zina, ka pirmais sniegadēļa zīmols  „Dalemar” un līdz ar to arī pirmais sniega dēlis Latvijā  tapis jau 1987.gadā un tā autors ir leģendārais vindsērfinga krustēvs Māris Dāle? Un vai pie pašreizējās snovborda parku attīstības, kāds var iedomāties, ka pirms vairāk nekā 10 gadiem jaunie censoņi parku sākuši taisīt jau rudenī, uz kalna veļot siena ķīpas tramplīniem un attīrot stigu ātruma nobrauciena trasei? Par to visu un vēl daudz ko citu – grāmatā!

Grāmatas tapšanas laikā autores intervējušas vairāk nekā 90 ar snovbordu saistītus cilvēkus – braucējus, pasākumu organizētājus, sponsorus, lielākos fanus – un apkopojušas, analizējušas dažādus informācijas avotus par snovbordu, lai pirmo reizi Latvijas vēsturē 168.lpp garumā tiktu apzinātas Latvijas snovborda attīstības fāzes, sākot ar 20 gadus seniem notikumiem.

Grāmatas autores ar snovbordu un ziemu ir uz Tu – Ieva Meļko un Liene Kreišmane jau vairākus gadus darbojas vienā no lielākajiem un kvalitatīvākajiem snovborda medijiem Latvijā www.sniegaklubs.lv, ar kura atbalstu tapusi šī grāmata, apceļoti pasaules nozīmīgākie snovborda pasākumi gan Eiropā, gan arī ASV un Japānā.

Grāmata tiks izplatīta visās Latvijas vispārizglītojošās skolās, lai tā būtu pieejama jaunajiem snovborda aktīvistiem!
Grāmata tapusi sadarbībā ar ilggadējo snovborda atbalstītāju Latvijā TELE 2.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV