Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

„VEF Rīga” uzvar „Alytus” un turnīra tabulā izvirzās vadībā

Gatis Kreceris, 30.01.2008. 09:00 | komentāri (3)

Otrdien, SEB Baltijas Basketbola līgas izaicinājuma kausa spēlē uzvaru pār Lietuvas komandu „Alytus” savā laukumā izcīnīja „VEF Rīga” basketbolisti, kuri pretinieku pārspēja ar 93:81. Pēc šī panākumā „vefiņš” turnīra tabulā no trešās vietas pacēlās uz pirmo. Rezultatīvākais „vefietis” ar 27 punktiem bija Edgars Jeromanovs.
„VEF Rīga”  uzvar „Alytus” un turnīra tabulā izvirzās vadībā

Galerijas:

Abu komandu pirmajā savstarpējā mačā izbraukumā „VEF Rīga” izcīnīja uzvaru ar 81:74. Turnīra tabulā „vefiņš” atrodas krietni labākā situācijā nekā šīsdienas pretinieks. Līdz šim „VEF Rīga” ar 11 uzvarām 16 mačos atradās 3 pozīcijā, savukārt "Alytus" komanda tik pat spēles ir izcīnījusi 6 panākumus, kas „leišiem” deva 9 vietu.

Savā pēdējā Baltijas Basketbola līgas (BBL) izaicinājuma kausa spēlē "Alytus" savā laukumā atzina cita Latvijas kluba „Liepājas Lauvu” pārākumu ar 89:94, tā kā viesi bija nobrieduši atspēlēties un uzlabot savu vietu turnīra tabulā, bet to „vefiņš” nepieļāva.

Spēles pirmajā ceturksnī cīņa ritēja līdzīgi, bet pēc nospēlētām 10 minūtēm neliels pārsvars, 21:16 piederēja laukuma saimniekiem. Pirmajās 10 minūtēs rezultatīvākais mājinieku spēlētājs ar 7 punktiem bija Reinis Strupovičs.

Otrajā desmitminūtē mājiniekiem pajuka spēle gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, kā rezultātā viesi pirms otrā puslaika devās atpūtā ar 8 punktu bagāžu, 42:34. Pēc pirmā puslaika rezultatīvākie spēlētāji „vefiņam” bija Reinis Strupovičs un Jurijs Aleksejevs, kuri katrs bija guvuši pa 7 punktiem.

Mača otro cēlienu mājinieki iesāka ļoti apņēmīgi un spēle otrajā puslaikā salīdzinot ar pirmo bija kā „diena pret nakti”. Lielākoties pateicoties komandas saspēles vadītāja Edgara Jeromanova sniegumam "VEF Rīga" savu pretinieku pēdējās 20 minūtēs burtiski sagrāva. Pirmajā puslaikā Joromanovs bija guvis vien 3 punktus, savukārt otrajā atzīmējās ar 24. Galarezultātā „vefiņš” izcīnīja visai pārliecinošu uzvaru ar 93:81.

Lielisku spēli uzvarētājiem aizvadīja jau pieminētais Edgars Jeromanovs, kurš savas komandas labā guva 27 punktus, izcīnīja 8 bumbas zem groziem, kā arī atdeva 5 rezultatīvas piespēles, savukārt Maksimam Šeleketo 16 punkti, bet Jevgēņijam Koļesņikovam 15 „acis”. „Alytus” komandas rezultatīvākais spēlētājs bija Latvijas basketbola draugiem labi zināmais Židrūns Urbons, kurš savāca 17 punktus, vēl ar 13 punktiem atzīmējās Andrus Aleksandrovs.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV