Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Šakils O'Nīls tiek aizmainīts uz Fīniksas "Suns"

LETA, 07.02.2008. 09:35

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Maiami "Heat" centra spēlētājs Šakils O'Nīls trešdien tika aizmainīts uz Fīniksas "Suns" vienību.
Šakils O'Nīls tiek aizmainīts uz Fīniksas "Suns"
Pret O'Nīlu "Heat" saņēma uzbrucēju Šonu Merionu un saspēles vadītāju Markusu Benksu.

O'Nīls savā 16 gadus ilgajā NBA karjerā vidēji mačā ir guvis 25,6 punktus un izcīnījis 11,6 atlēkušās bumbas, tomēr šī sezona četru līgas čempiontitulu ieguvējam ir neveiksmīga - basketbolists traumu dēļ izlaidis 14 spēles, vidēji mačā gūstot 14,2 punktus.

2006.gadā viņš ar "Heat" vienību izcīnīja čempiona titulu, bet divas sezonas pirms tam tika aizmainīts no Losandželosas "Lakers" komandas, ar kuru kopā izcīnīja trīs NBA titulus. Savu karjeru O'Nīls iesāka Orlando "Magic" komandā, kurā spēlēja no 1992.-1996.gadam.

Viens no maiņas iemesliem ir "Heat" neveiksmīgais sniegums šosezon. Maiami komanda ir piedzīvojusi zaudējumus 19 no pēdējām 20 spēlēm, bet šosezon kopumā 46 spēlēs izcīnījusi tikai deviņus panākumus, ieņemot pēdējo vietu līgā.

O'Nīlam vēl divus gadus ir spēkā noslēgtais piecu gadu līgums, turklāt katrā no abām sezonām viņam pienākas 20 miljoni ASV dolāru (9,6 miljoni latu). Šis ir trešais lielākais līgums līgā.

Merions šosezon pelna 16 miljonus dolāru (7,68 miljonus latu), tomēr pēc sezonas kļūs par ierobežoti brīvo aģentu, kas "Heat" vienībai ļaus izvēlēties vai tā vēlas basketbolistu paturēt, vai arī meklēt citas sastāva papildinājuma iespējas.

"Suns" komanda sezonas 48 spēlēs ir izcīnījusi 34 uzvaras, tomēr vienība spēlē diezgan neveiksmīgi un tai ir viena no sliktākajām aizsardzībām līgā. Merions šosezon vidēji spēlē ir guvis 15,8 punktus un izcīnījis 9,9 atlēkušās bumbas.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV