Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

"Barons"/LMT uz trim gadiem pagarina līgumu ar Armandu Šķēli

LETA, 07.02.2008. 15:45 | komentāri (17)

Latvijas basketbola klubs "Barons"/LMT uz trim gadiem ir pagarinājis līgumu ar valstsvienības spēlētāju Armandu Šķēli, ceturtdien preses konferencē paziņoja kluba vadība.
"Barons"/LMT uz trim gadiem pagarina līgumu ar Armandu Šķēli

Galerijas:

Tāpat "Barons"/LMT vadība apstiprināja līguma noslēgšanu ar Brazīlijas izlases basketbolistu un bijušo "Lietuvos Rytas" kluba spēlētāju Žoao Paulu Batistu.

"Kopš novembrī atlaidām Kebu Stjuartu, visu laiku bijām nodarbināti ar kvalitatīva garā spēlētāja atrašanu, kas mums varētu palīdzēt pavasarī," izteicās "Barons"/LMT ģenerālmenedžeris Andris Vanags. "Ilgu laiku tirgū nebija nopietni piedāvājumi, tāpēc parakstījām mēneša līgumu ar lietuvieti Tomu Naģi, kurš gan neatbilda mūsu prasībām."

"Spēlētāju tirgus izkustējās tikai pagājušās nedēļas beigās, un pēdējā brīdī mums bija pat pieci varianti, ieskaitot Kauņas "Žalgiris" spēlētāju Maiklu Bredliju," stāstīja Vanags. "Ar "Lietuvos Rytas" vienojāmies SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) Zvaigžņu spēles laikā un ieguvām Batistu faktiski bez izpirkuma maksas. Domāju, ka gan finansiālajā, gan meistarības ziņā panācām labāko variantu."

Savukārt, runājot par Šķēli, Vanags atzina, ka abas puses vienošanos panākušas pagājušajā nedēļā. "Pēc Eiropas čempionāta finālturnīra par Armandu bija liela interese no citām komandām, bet tad mēs kategoriski atteicāmies viņu atlaist. Vēlāk viņam radās attieksmes un vēl citādākas problēmas un devām viņam atļauju meklēt citus variantus. Tomēr, šādi abpusēji taustoties, pagājušajā nedēļā panācām vienošanos uz trijiem gadiem. Tagad ar katru spēli no viņa redzam arvien lielāku kapteiņa cienīgu stabilitāti laukumā."

"Šādi vēlamies parādīt savus ilgstošos mērķus un spert nākamo soli. Ja mums neizdosies mērķus sasniegt, tad par katru cenu neturēsim Armandu, neļaujot viņam iet prom no komandas," uzsvēra Vanags.

"Man šeit vienkārši patīk," pats Šķēle izteicās kodolīgi. "Parakstīju līgumu, jo redzēju, ka komandai ir tālejoši plāni attīstīt basketbolu, un arī finansiālā situācija mani apmierina."

"Šī ir mana otrā sezona Baltijā, par Latviju zinu tikai to labāko, un par komandu pirmie iespaidi ir tikai tie labākie," izteicās Batista, kurš kļuvis par trešo spēlētāju šosezon "Barons"/LMT rindās ar 33.numuru uz formas. "Labprāt palīdzēšu komandai un esmu gatavs ar to kopā sasniegt tās mērķus."

"Barons"/LMT komandai Šķēle pievienojās 2006.gada augustā, kad Latvijas klubs bija gatavs izpirkt viņa līgumu ar Polijas klubu Vloclavekas "Anwil". Līgums ar "Barons"/LMT tika noslēgts uz vienu gadu ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu sezonu.

Iepriekš Šķēle no "Anwil" vienības bija izīrēts arī Beļģijas komandām Šarleruā "Spirou" un Lježas "Basket". Vēl pirms tam "Anwil" rindās viņš spēlēja trīs gadus.

Janvārī basketbolists tika atzīts par SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas mēneša vērtīgāko spēlētāju.

Savukārt 26 gadus vecais un 206 centimetrus garais brazīlietis Batista šosezon ULEB Eirolīgas turnīrā "Lietuvos Rytas" komandā vidēji mačā laukumā bija septiņas minūtes un 57 sekundes, gūstot 3,4 punktus un izcīnot 1,5 atlēkušās bumbas.

Lietuvas Basketbola līgā Batista šajā sezonā vidēji mačā guva sešus punktus un izcīnīja 3,8 atlēkušās bumbas.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV