Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

''ASK Rīga'' komandai pievienojas lietuviešu spēka uzbrucējs

LETA, 22.02.2008. 09:40

Latvijas basketbola pagājušās sezonas čempionvienībai "ASK Rīga" pievienojies lietuviešu spēka uzbrucējs Vītauts Danelis, informē vienības oficiālā mājaslapa internetā.
''ASK Rīga'' komandai pievienojas lietuviešu spēka uzbrucējs
26 gadus vecais Danelis bērnībā spēlēja Šarūna Marčuļona basketbola skolā, bet 2000.gadā devās mācīties uz ASV. 2005. gadā viņš absolvēja Veikforestas universitāti. Visus četrus gadus lietuvietis bija šīs augstskolas komandas pamatsastāva spēlētājs. Labākais no četriem universitātē pavadītājiem gadiem Danelim bijis otrais, kad viņš vidēji mačā guva 12,3 punktus un izcīnīja 7,5 atlēkušās bumbas.

2000.gadā Danelis Lietuvas U-18 izlases sastāvā piedalījās Eiropas čempionātā. Turnīrā lietuvieši ierindojās septītajā vietā, bet Danelis ar vidēji 16,5 gūtajiem punktiem kļuva par ceturto rezultatīvāko turnīra spēlētāju un par otro labāko cīņā par atlēkušajām bumbām (vidēji 9,1). Par rezultatīvāko šajā turnīrā kļuva horvāts Zorans Planiničs, bet otrs rezultatīvākais bija Armands Šķēle.

2005.gadā Danelis sāka savu karjeru Eiropā. Piemasavas "Himik" nostiprināties neizdevās, bet 2005.gada decembrī lietuvietis pievienojās Bundeslīgas klubam Gīsenes "46ers". 11 nospēlētajās spēlēs viņš guva 7,1 punktu un izcīnīja 4,9 atlēkušās bumbas. No pagājušās sezonas sākuma līdz šī gada februārim Danelis pārstāvēja citu vācu klubu Brēmerhāfenes "Eisbaren", kurā šajā sezonā spēlē arī latvietis Ivars Timermanis. Tomēr šomēnes abu pušu ceļi šķīrās. Šajā sezonā Danelis "Eisbaren" sastāvā vidēji guva 2,4 punktus un izcīnīja 1,7 atlēkušās bumbas.

Latvijas Basketbola līgas nolikums paredz, ka vienai spēlei vienas komandas sastāvā var būt pieteikti četri ārzemnieki, bet leģionāra statuss netiek piedēvēts Igaunijas un Lietuvas basketbolistiem. Tā kā "ASK Rīga" sastāvā jau ir četri amerikāņi, tad papildinājums tika meklēts tuvāko kaimiņu vidū. Paredzams, ka Danelis spēlēs ceturtā numura pozīcijā, kā Erika Sandersa aizvietotājs.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV