Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

"Barons"/LMT piesaka divus amerikāņu leģionārus

LETA, 29.02.2008. 12:15

Latvijas basketbola klubs "Barons"/LMT pieteicis divus jaunus amerikāņu spēlētājus Dontelu Džefersonu un Džeimsu Raitu, liecina Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājaslapā internetā ievietotā informācija.

"Paredzams, ka šovakar no Helsinkiem ieradīsies Raits, bet par Džefersonu vēl īstas skaidrības nav, iespējams, viņš varētu ierasties nākamnedēļ," teica "Barons"/LMT kluba ģenerālmenedžeris Andris Vanags. "Domājams, ka Džefersonam nebūs pārbaudes laika, jo vairāk gribam pārbaudīt tieši Raitu."

Vanags arī izteicās, ka šobrīd ir doma paturēt vienu no abiem spēlētājiem, taču ir iespējams, ka klubā paliks abi basketbolisti.

Jautājot par to, vai Raits varētu doties laukumā jau sestdienas SEB Baltijas basketbola līgas (BBL) spēlē ar Klaipēdas "Neptunas", Vanags teica, ka "par šo jautājumu lems galvenais treneris, izvērtējot spēlētāja sportisko sagatavotību".

"Džefersonam sekojām līdzi jau vairākus mēnešus NBA attīstības līgā (NBDL), konsultējoties ar skautu, kuram raksturojām mūsu prasības," pastāstīja Vanags.

No abiem spēlētājiem veiksmīgāka statistika ir tieši Džefersonam, kurš šo sezonu iesāka NBDL kluba Dakotas "Wizards" sastāvā, 33 aizvadītajās spēlēs vidēji mačā gūstot 17 punktus, izcīnot 4,7 atlēkušās bumbas un atdodot piecas rezultatīvas piespēles. Pēdējo spēli viņš aizvadīja vēl 27.februārī, gūstot 17 punktus, atdodot 11 rezultatīvas piespēles un izcīnot desmit atlēkušās bumbas.

Savukārt Raits šosezon savus spēkus jau ir izmēģinājis trijos dažādos Somijas klubos.

Pirms Džefersona un Raita pievienošanās "Barons"/LMT komandā bija divi basketbolisti, kuriem nav kādas Eiropas valsts pilsonības. FIBA Eiropas kausa izcīņā, kur Latvijas klubs šobrīd cīnās turnīra ceturtdaļfinālā ar Horvātijas klubu "KK Zagreb", uz katru spēli var pieteikt divus šādus spēlētājus, bet Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā - četrus.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV