Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

"VEF Rīga" pārspēj "Liepājas lauvas", iekļūstot SEB BBL "Challeng Cup" finālā; Zaķis un Cipruss debitē

LETA, 29.02.2008. 22:00

SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) "Challenge Cup" finālturnīra otrajā pusfināla spēlē "VEF Rīga" ar rezultātu 94:79 piektdien pārspēja "Liepājas lauvas", tādējādi iekļūstot turnīra finālā, kur tiksies ar Kēdaiņu "Nevežis" komandu. Vēl "VEF Rīga" komandā pirmo spēli šodien aizvadīja Ronalds Zaķis, savukārt "Liepājas lauvu" sastāvā debitēja Kaspars Cipruss.
"VEF Rīga" pārspēj "Liepājas lauvas", iekļūstot SEB BBL "Challeng Cup" finālā; Zaķis un Cipruss debitē

"VEF Rīga" vienībā ar 24 gūtajiem punktiem izcēlās Jevgēņijs Koļesņikovs, savukārt 21 punktu guva Maksims Šeleketo. "Liepājas lauvu" labā 27 punktus guva Mareks Jurevičus.

Pirmajā ceturtdaļā "VEF Rīga" izvirzījās vadībā ar 14:6, tomēr līdz ceturtdaļas noslēgumam "Liepājas lauvas" saņēmās, izlīdzinot rezultātu - 22:22.

Mača otro ceturtdaļu labāk uzsāka Liepājas komanda, kura izvirzījās vadībā jau ar desmit punktiem - 34:24. Atpūtā ejot "VEF Rīga" Liepājas vienības pārsvaru bija samazinājusi līdz pieciem punktiem - 37:42.

Trešās ceturtdaļas vidū "VEF Rīga" izvirzījās vadībā ar 51:50, bet līdz ceturtdaļas noslēgumam savu pārsvaru palielināja līdz četriem punktiem - 63:59.

Ceturtajā ceturtdaļā "VEF Rīga" turpināja dominēt laukumā, maču noslēdzot ar 15 punktu pārsvaru - 94:79.

Debijas spēlē Cipruss "Liepājas lauvu" labā guva desmit punktus un izcīnīja divas atlēkušās bumbas, bet Zaķis "VEF Rīga" rindās debitēja ar sešiem gūtajiem punktiem un četrām atlēkušajām bumbām.

Šī abām komandām šajā sezonā bija sestā savstarpējā spēle. Iepriekš "Liepājas lauvas" un "VEF Rīga" divas reizes mērojās spēkiem SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) "Challenge Cup" regulārajā čempionātā, bet vēl trīs reizes - Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta ietvaros.

SEB BBL "Challenge Cup" turnīrā abas reizes uzvarēja "VEF Rīga" - 84:76 izbraukumā un 76:59 savā laukumā. LBL čempionātā divi panākumi Rīgas komandai, bet viens - Liepājas vienībai. Pirmajā spēlē Liepājā ar 80:78 uzvarēja "VEF Rīga" komanda, kura arī otrajā spēlē Rīgā bija pārāka ar 82:77. Trešajā spēlē savā laukumā "Liepājas lauvas" izcīnīja uzvaru ar rezultātu 95:72, bet abu komandu ceturtā savstarpējā spēle LBL regulārā čempionāta ietvaros notiks jau nākošnedēļ, kad abas komandas ceturtdien, 6.martā sacentīsies Rīgā.

Rīt cīņā par trešo vietu plkst.11.30 sacentīsies pusfināla spēļu zaudētāji ("Liepājas lauvas" un Panevēžas "Techasas"), bet plkst.14.00 notiks fināla mačs starp "VEF Rīgu" un Ķēdaiņu "Nevežis", ko tiešraidē varēs vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā. Plkst.15.40 sāksies turnīra noslēguma ceremonija.

LETA jau ziņoja, ka piektdien pirmajā pusfināla spēlē divu Lietuvas klubu cīņā Kēdaiņu "Nevežis" pagarinājumā ar rezultātu 96:90 pārspēja Panevēžas "Techasas".

Turnīra uzvarētāja izcīnīs tiesības piedalīties SEB BBL izslēgšanas spēļu turnīrā, kā arī nākamās sezonas elites līgā, bet otrās vietas ieguvēja - tiesības piedalīties izslēgšanas spēļu turnīrā, kur pārspēlēs tiksies ar elites divīzijas devītās vietas ieguvēju.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV