Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

"ASK Rīga" sagādā patīkamu pārsteigumu uzvarot Kauņas "Žalgiris"

Gatis Kreceris, 02.03.2008. 21:54 | komentāri (2)

Svētdien par patīkamu pārsteigumu parūpējās „ASK Rīga” komanda, kura ar 74:69 negaidīti savā laukumā izcīnīja uzvaru SEB Baltijas Basketbola Līgas spēlē pār Lietuvas čempioniem Kauņas „Žalgiris”. Rezultatīvākais „armijnieks” uzvarētāju rindās ar 24 punktiem bija komandas kapteinis Sandis Valters. 
"ASK Rīga" sagādā patīkamu pārsteigumu uzvarot Kauņas "Žalgiris"
Laukuma saimnieki spēli sāka ar: Valteru, Miledžu, Jahoviču, Bramletu un Sandersu, savukārt "Žalgiris" starta pieciniekā devās: Žukausks, Popovičs, Kolinss, Šalenga un Markota.

Spēles pirmajā puslaikā cīņa ritēja līdzīgi, vadībā atradās te viena, te otra komanda, bet puslaika galotnē, tomēr veiksmīgāki bija viesi, kuri devās atpūtā pie +3, 43:40.

Pēc aizvadītām 20 minūtēm „armijnieku” rindās pa 12 punktiem bija guvuši Valters un Miledžs, savukārt „Žalgirim” ar 9 punktiem rezultatīvākais bija Jankūns.

Ļoti veiksmīgi „ASK Rīga” aizvadīja 3 ceturtdaļu, kuru mājinieki uzvarēja ar 11 punktiem un pirms izšķirošās desmitminūtes +8, 63:55 „armijniekiem”.

Ceturtajā ceturtdaļā laukuma saimnieki organizēti darbojās gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, tādejādi neļaujot izvērsties viesu līderiem. Mača izskaņā veiksmīgāk darbojās šīs spēles uzvarētāji „ASK Rīga”, kuri galarezultātā triumfēja ar 74:69.

Lielisku spēli uzvarētājiem aizvadīja komandas kapteinis Sandis Valters, kurš pretinieku grozā „sabēra” 24 punktus, no tiem 18 no tālās distances. Kērtisa Miledža kontā 19 punkti, bet A. J. Bramletam 12 „acis” un 9 atlēkušās bumbas zem groziem. "Žalgiris" komandā ar 16 punktiem atzīmējās Mamadu Ndiaje, 12 punkti Pauļum Jankūnam.

„ASK Rīga” komandā šodien debitēja uzreiz 2 viesspēlētāji, Andrjus Mažutis un Smiļjans Pavličs. Saspēles vadītājs Mažutis laukumā pavadīja nedaudz vairāk kā 13 minūtes un atzīmējās ar 1 punktu, 2 atlēkušajām bumbām, kā arī ar 3 personīgajām piezīmēm. Pavličs, kurš darbojās kā spēka uzbrucējs nepilnu 10 minūšu laikā sakrāja 3 punktus.

Pēc spēles preses konferencē „ASK Rīga” galvenais treneris Ramūns Butauts neslēpa savu prieku par izcīnīto uzvaru un pateicās visai zālei par lielisko atbalstu. Tāpat Butauts norādīja, ka komanda darbojās ar lielu pašatdevi un visu spēli aizvadīja disciplinēti, izpildot spēles plānu.

Kauņas "Žalgiris", komandas galvenais treneris Rimants Grigs atzina, ka šodien komanda zaudēja, jo spēlētāji nespēlēja ar pilnu pašatdevi. „Žalgiris” speciāli šim mačam neesot gatavojušies, jo vienības galvenais mērķis ir nākamnedēļ izcīnīt uzvaru pār Madrides "Real" Eirolīgā. Nobeigumā Grigs izteicās, ka ir neapmierināts ar mača tiesnešu darbību, kuri šodien neesot ļāvuši komandai spēlēt. Tik zemā līmenī Eirolīgā netiesājot.      

Kauņas „Žalgiris” komandai šosezon spēlējot pret Latvijas klubiem šis jau bija otrais zaudējums. Pagājušā gada decembrī Lietuvas čempioni ar 70:77 izbraukumā piekāpās „Ventspils” vienībai. Kopš 1991.gadā neviens no Latvijas klubiem pirms tam Eirolīgas TOP 16 komandu nebija uzvarējis.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV