Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Noskaidrota latviešu Red Bull X-Border komanda cīņai pret igauņiem

easyget.lv, 05.03.2008. 09:46

Vēlā 28. februāra pēcpusienā Žagarkalna snowparkā tikās vairāk kā trīsdesmit Latvijas stiprākie snovborda braucēji, lai savā starpā noskaidrotu, kuri no tiem ir tik spēcīgi, lai iekļūtu Red Bull X-Border Latvijas komandā un aizstāvētu Latvijas godu cīņā pret Igauniju Red Bull X-Border sacensībās, kas 5. aprīlī norisināsies Latvijas un Igaunijas kaimiņpilsētās Valkā un Valgā.
Kvalifikācijas atlase šīm sacensībām notika Latvijā vēl nepieredzētā formātā – tā notika kā "jam session", kurā pašiem dalībniekiem bija jāvēro kā brauc to labākie draugi un sīvākie konkurenti, lai finālā atklāti izteiktu savu viedokli un nodotu savas balsis par saviem favorītiem.

Speciāli šīm atlases sacensībām Žagarkalnā tika uzbūvēti divi pilnīgi jauni, īpaši gari un sarežģīti slaidi, lai nevienam no kvalifikācijas dalībniekiem nebūtu priekšrocība, un Latvijas komandā, kuras kapteinis ir Stass Korotkovs, iekļūtu paši spēcīgākie un labākie snovbordisti.

Fināla balsojumā visaugstāko vērtējumu un pārsteiguma bavas no Red Bull un Burton saņēma Voldemārs Siliņš, Kaspars Groza, Juris Strangots, Raivis Krasņikovskis un Kristaps Dzenis. Šie sportisti arī saņēma uzaicinājumu kopā ar Stasu Korotkovu pārstāvēt Latviju vēl nepieredzētās sacensībās, kuras aci pret aci Latvija un Igaunija, kas savstarpēji līdz šim ir cīnījušās tikai reņģu karos.

"Man liekas, ka atlases sacensībās līmenis bija labs. Šeit bija snovbordistiem nebijuši apstākļi, jo abas konstrukcijas tika uzstādītas tikai pirms pašām sacensībām. Arī izvēlētā atlases sistēma bija interesanta pašiem sportistiem, jo viņi pirmo reizi paši varēja vērtēt, kurš ir spēcīgākais. Domāju, ka arī vērtējums ir gana objektīvs, jo paši sportisti zina kurš ko var, un finālā ir izveidojusies ļoti spēcīga komanda. Pat jāsaka, ka iepriekš jau paredzēju, ka komandas sastāvs būs ļoti līdzīgs. Manuprāt Latviju pārstāvēs ļoti stipra komanda, kas sevi labi varētu parādīt jau pašreiz, taču pirms izšķirošajām sacensībām mēs domājam vēl kopā patrenēties. Tā kā rezultātiem ir jābūt labiem," pēc atlases sacensībām iespaidos dalās Latvijas komandas kapteinis Stass Korotkovs.

Dāmu konkurencē uzvarēja pieredzes bagātā snovbordiste Dace Banga, kura arī saņēma pārsteiguma balvas no Burton un Red Bull, bet diemžēl netika iekļauta Latvijas komandā, jo igauņa Jusi Apivalas komandas atlasei nav pieteikusies neviena skaistā dzimuma snovbordiste.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV