Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

LBL spēlē "Barons"/LMT sagrauj "Liepājas lauvas" vienību

Barons preses dienests, 10.03.2008. 10:00 | komentāri (1)

Amerikāņu basketbolista Dontela Džefersona debijā svētdien Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā Barons/LMT Rīgas basketbolisti ar 109:55 pārspēja Liepājas lauvas. Armands Šķēle un Kaspars Bērziņš izcēlās ar 17 punktiem.
LBL spēlē "Barons"/LMT sagrauj "Liepājas lauvas" vienību

Galerijas:

Džefersons spēlēja 24 minūtes, guva 13 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, izpildīja trīs rezultatīvās piespēles, pārtvēra divas bumbas, pieļāva divas kļūdas. Metienu precizitāte: divpunktnieki - 7/4, trīspunktnieki - 2/0, soda metieni - 6/5.

Barons/LMT Rīgas sastāvā spēli iesāka ierastais starta piecnieks - Giedrus Gusts, Armands Šķēle, Daiņus Adomaitis, Kaspars Bērziņš un Demetrijs Aleksanders, bet liepājniekiem - Vairis Pusaudzis, Mareks Jurevičus, Artūrs Štālbergs, Jevgeņijs Kosuškins un Kaspars Cipruss.

Rīdzinieki pārliecinoši aizvadīja šo spēli, ātri iegūstot lielu pārsvaru. Barons/LMT Rīga pirmo puslaiku uzvarēja ar 60:24, vienīgi trešajā ceturtdaļā spēlējot mazāk rezultatīvi. Baroni izcīnīja pārliecinošāko uzvaru šajā sezonā - 109:55.

"Šoreiz neanalizēsim pēdējā laikā daudz svarīgas spēles aizvadījušo liepājnieku sniegumu, bet gan mūsu komandu. Prieks, ka basketbolisti cīnījās ar azartu un lielu pašatdevi jau no pirmās minūtes, vienīgo kritumu piedzīvojot trešajā ceturtdaļā," sacīja Barons/LMT Rīgas galvenais treneris Kārlis Muižnieks. "Svarīgi, ka tik saspringtā kalendāra dēļ Barons basketbolistiem nav iestājusies apātija vai pagurums."

Atbildot uz jautājumu par Džefersona debiju, Muižnieks uzsvēra: "Komanda viņam palīdzēja ātrāk iejusties Eiropas basketbolā notiekošajā. Džefersons pamazām iespēlējās, guva pārliecību. Nedrīkst aizmirst, ka Dontels līdz šim bija spēlējis tikai Amerikā. Abpusējās iepazīšanas process vēl turpināsies un nedrīkst būt nežēlīgiem viņa veikuma novērtēšanā."

Šajā spēlē ikdienas drēbēs uz rezervistu soliņa palika potenciālais leģionārs Džeimss Raits. "Par amerikāņu basketbolista izmantošanu vēl lemsim," komentēja Muižnieks. "Ņemot vērā, ka Baltijas un Latvijas līgā spēlei var pieteikt tikai četrus ārzemniekus, kuru pulkā nav vienīgi baltieši, mums nāksies izdarīt izvēli par sastāvu komplektēšanu." Jokojot, Muižnieks vēl piebilda, ka līdz šim visi domājuši - "Mihals Hlebovickis ir latvietis..."

Nākamo spēli Barons/LMT Rīga aizvadīs 12.martā, kad viesos Arēnā Rīga Latvijas Basketbola līgas mačā pretī stāsies ASK Rīga.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV