Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Pirmajā izslēgšanas spēlē - galotnē pārāki "Lāčplēši"

Gatis Kreceris, 13.03.2008. 22:26 | komentāri (2)

Ceturtdien SEB Baltijas Basketbola līgas pirmajā izslēgšanas spēle Olimpiskajā Sporta centrā „VEF Rīga” basketbolisti ar 64:66 bija spiesti atzīt SK „Valmiera” pārākumu. Atbildes un reizē arī izšķirošo cīņu par iekļūšanu astotdaļfinālā abas komandas aizvadīs sestdien Valmierā. Rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju rindās ar 19 punktiem bija Vladimirs Stimačs.
Pirmajā izslēgšanas spēlē - galotnē pārāki "Lāčplēši"

Galerijas:

„VEF Rīga” starta pieciniekā devās: Patmalnieks, Jeromanovs, Zaķis, Šeleketo un Koļesņikovs, bet Ainārs Bagatskis kā pirmos laukumā sūtīja: Nešu, Stimaču, Amoliņu, Bankevicu un Olivero.

Jau no mača pirmajām minūtēm laukumā norisinājās sīva spēkošanās, kas arī saprotams, jo šajā sērijā svarīgs ir katrs punkts. Kopumā pirmajā desmitminūtē aizritēja līdzīga cīņa un pēc nospēlētām 10 minūtēm ar 16:14 vadībā atradās valmierieši.

Otrajā ceturtdaļā mājinieku veiksmīgā spēle aizsardzībā deva rezultātu arī spēlei uzbrukumā, kur otrajā desmitminūtē „vefiņš” bija pārāki. Noslēdzoties pirmajam puslaikam ar rezultātu 33:28 vadībā bija laukuma saimnieki.

Pēc aizvadītām 20 minūtēm savās komandās rezultatīvākie spēlētāji bija Stimačs 7 punkti un Jeromanovs, Šeleketo pa 8 „acīm”.

Otrajā puslaikā laukumā un ārpus tā interesanti notikumi netrūka. Laikam ritot pieauga gan emocijas, gan spriedze, kā rezultātā vienā no epizodēm Šeleketo nopelnīja tehnisko piezīmi. Ļoti iespējams, ka tas arī bija spēlēs lūzuma punkts, pēc kura mājiniekiem vairs neizdevās panākt izlīdzinājumu vai izvirzīties vadībā, kā rezultātā viesi varēja svinēt uzvaru ar 66:64.

„VEF Rīga” - SK „Valmiera” 64:66 (14:16, 19:12, 16:22, 15:16)

Uzvarētājiem kā ierasts rezultatīvākais vīrs laukumā ar 19 punktiem bija Vladimirs Stimačs, savukārt Hosē Olivera izcēlās ar 13 punktiem. Zaudētājiem 17 punkti Maksimam Šeleteko, bet 12 punkti Ronaldam Zaķim.

Saprotams, ka 2 punktu pārsvars mūsdienu basketbolā tāds nieks vien ir ja ņem vērā, ka uzvarētājs tiks noskaidrots 2 spēļu summā. Sērijas uzvarētāj komanda tiks noskaidrota 15. martā Vidzemes Olimpiskajā centrā, kad abas komandas aizvadīs izšķirošo cīņu. Pāra uzvarētāj komandu astotdaļfinālā jau gaida "Barons/LMT".
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV