Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

"VEF Rīga" divu spēļu summā pieveic "Valmieru"

LETA, 15.03.2008. 20:03

SEB Baltijas basketbola līgas (BBL) izslēgšanas spēļu turnīra pirmās kārtas atbildes spēlē "VEF Rīga" komanda izbraukumā pagarinājumā ar rezultātu 75:72 pieveica "Valmiera" vienību un izbraukumā izcīnīja uzvaru ar viena punkta pārsvaru.
"VEF Rīga" divu spēļu summā pieveic "Valmieru"
Abu komandu pirmais mačs noslēdzās ar rezultātu 66:64 "Valmiera" labā, bet atbildes spēlē "VEF Rīga" pēc pamatlaika uzvarēja ar 67:65, tāpēc norisinājās pagarinājums, kurā sekmīgāk nospēlēja "VEF Rīga" komanda.

Rezultatīvākais atbildes spēlē "VEF Rīga" komandā bija Jevgēņijs Koļesņikovs, kurš guva 21 punktu un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, savukārt Ronalds Zaķis guva 17 punktus. "Valmieras" rindās Vladimirs Štimacs guva 18 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

Spēli veiksmīgāk iesāka "VEF Rīga" vienība un pēc pirmās ceturtdaļas atradās vadībā ar rezultātu 20:11, bet jau deviņus punktus bija guvis Zaķis. Arī otrajā ceturtdaļā spēles gaita būtiski nemainījās un pirmo puslaiku "VEF Rīga" noslēdza ar 37:29 savā labā, bet Zaķis bija guvis jau 15 punktus.

Vēl nepilnas divas minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām viesi atradās vadībā ar vairāk kā desmit punktu pārsvaru (55:44), tomēr līdz ceturtdaļas izskaņai sekmīgāk nospēlēja "Valmiera" vienība, pietuvojoties līdz 51:55. Spēles pēdējās ceturtdaļas trešajā minūtē Koļesņikovs vēl panāca 59:53 "VEF Rīga" labā, tomēr turpinājumā spēles rezultāts tika izlīdzināts un turpināja pieaugt līdzīgi.

Minūti un 24 sekundes pirms spēles beigām pēc Agņa Čavara realizēta divpunktu metiena "Valmiera" izvirzījās vadībā ar 65:62, kas komandai divu spēļu summā deva piecu punktu pārsvaru. Tomēr atlikušajā laikā divus punktus guva Māris Gulbis, bet trīs reizes no soda metienu līnijas precīzs bija Maksims Šeleketo un pamatlaiks noslēdzās ar rezultātu 67:65 "VEF Rīga" labā un divu spēļu summā neizšķirtu131:131.

Spēles pagarinājumā "Valmieras" basketbolisti punktus nespēja gūt gandrīz četras minūtes, kas "VEF Rīga" komandai, pateicoties Šeleketo un Koļesņikova precīziem metieniem, ļāva panākt deviņu punktu pārsvaru mačā un septiņu divu spēļu summā (74:65). Tomēr turpinājumā "Valmiera" spēja septiņus punktus atgūt un 19 sekundes pirms spēles beigām rezultāts divu spēļu summā atkal bija neizšķirts. Mača izskaņā sekmīgāk nospēlēja "VEF Rīga", kas, pateicoties Koļesņikova realizētam soda metienam, divu spēļu summā izcīnīja uzvaru ar viena punkta pārsvaru.

"VEF Rīga" līdz ar uzvaru iekļuva SEB BBL ceturtdaļfinālā, kur tiksies ar "Barons"/LMT komandu. Abu komandu pirmā spēle norisināsies 27.martā, bet atbildes spēle notiks 30.martā.

Vēl izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālā spēkiem mērosies "ASK Rīga" un "Challenge Cup" uzvarētāja Ķēdaiņu "Nevežis", "Šiauliai" un Tartu "Rock", kā arī "Ventspils" un Tallinas "Kalev/Cramo".

Cīņā par iekļūšanu finālčetrinieka turnīrā, kurā jau dalību ir garantējuši Lietuvas klubi Viļņas "Lietuvos Rytas" un Kauņas "Žalgiris", savā starpā divās spēlēs cīnīsies ""ASK Rīga"-"Nevežis" maču uzvarētājs un ""Ventspils"-Kalev/Cramo" maču spēcīgākā vienība, kā arī ""Šiauliai-"Rock"" mača uzvarētājs ar "Barons/LMT", "Valmiera" vai "VEF Rīga" komandu.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV