Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Trajkovičs paziņo pirmos Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidātus

LETA, 17.03.2008. 17:45

Aizvadītajā nedēļā Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Nenads Trajkovičs tikās ar desmit Latvijā spēlējošajiem basketbolistiem, lai pasniegtu viņiem izlases kreklus, tādējādi iekļaujot viņus izlases kandidātu lokā, ziņo Latvijas Basketbola savienības (LBS) preses dienests.
Trajkovičs paziņo pirmos Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidātus

Galerijas:

Trajkovičs pasniedza kreklus Sandim Valteram, Gatim Jahovičam, Sandim Buškevicam, Armandam Šķēlem, Raimondam Vaikulim, Uvim Helmanim, Aigaram Vītolam, Pāvelam Veselovam, Kasparam Ciprusam un Kasparam Bērziņam.

"Svarīgi, ka personīgi iepazinos ar lielāko daļu izlases no valstsvienības kandidātiem. Basketbolistiem pastāstīju savu izlases vadības koncepciju un principus, kā arī liku viņiem saprast, to, ko vēlos no katra basketbolista sagaidīt individuāli," pēc tikšanās ar spēlētājiem atzina Trajkovičs.

No iecerēto kandidātu loka trenerim neizdevās satikt Raiti Grafu, kas kakla traumas dēļ atrodas slimnīcā, taču treneris atzina, ka ar Grafu tiksies jau šonedēļ.

Jau ziņots, ka no 22.marta līdz 28.martam treneris atradīsies Maskavā, kur tiksies ar Krievijas klubā "Triumf" spēlējošo basketbolistu Kristapu Valteru. Treneris ir paredzējis vērot Valtera pārstāvētās komandas treniņus, kā arī divas spēles Krievijas čempionāta gaitā un tikties ar kluba pārstāvjiem.

30.martā serbs dosies uz Itāliju, kur tiksies ar Kristapu Janičenoku, Jāni Blūmu un Jāni Porziņģi. Arī Itālijā treneris apmeklēs latviešu basketbolistu pārstāvēto klubu treniņus un spēles, kā arī tiksies ar kluba vadību.

Savukārt aprīļa otrajā pusē treneris dosies uz Vāciju, kur tiksies ar Ivaru Timermani, kā arī atgriezīsies Itālijā, lai tiktos ar Troju Ostleru.

"Vēlos personīgi iepazīties un uzaicināt uz izlasi visus Latvijas labākos basketbolistus, kā arī redzēt klātienē viņu spēles. Gribu uzsvērt, ka šie 17 uzvārdi plus vēl Andris Biedriņš nav galējais kandidātu saraksts. Turpināšu aktīvi sekot visu Latvijas labāko un perspektīvāko basketbolistu gaitām, un iespēja tikt izlasē ir arī citiem spēlētājiem, kuri rādīs augsta līmeņa basketbolu," pastāstīja treneris.

Par Latvijas basketbola izlases galveno treneri Trajkovičs tika apstiprināts šī gada 29.februārī.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV