Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Džimijs Baksters atnes uzvaru "Ventiņiem"

Gatis Kreceris, 23.03.2008. 21:35 | komentāri (2)

Svētdien Latvijas Basketbola līgas spēlē savā starpā tikās „Barons/LMT” un BK Ventspils” basketbolisti. Interesantā un saistošā cīņā par mača varoni kļuva Džimijs Baksters, kurš līdz ar soģa finālsvilpi realizēja tālmetienu, tādejādi nodrošinot uzvaru „Ventiņiem” ar 82:79.
Džimijs Baksters atnes uzvaru "Ventiņiem"

Galerijas:

Laukuma saimnieku starta pieciniekā devās: Šķēle, Gusts, Adomaitis, Bērziņš un Aleksanders, savukārt ventspilnieku pirmajā pieciniekā izgāja: Baksters, Helmanis, Gabrāns, Vītols un Akingbala.

Abas komandas spēli iesāka nesteidzīgi un mača sākumā rezultāts auga lēnām. Turpinājumā abas komandas pamazām iespēlējās, kā rezultātā arī straujāk auga rezultāts un pēc aizvadītām 10 minūtēm minimāls pārsvars 20:19 piederēja mājiniekiem.

Otrā ceturtdaļa aizritēja pēc līdzīga scenārija kā tas bija pirmajās 10 minūtēs un pirms pārtraukuma nevienai no komandām ievērojamu pārsvaru iekrāt neizdevās. Pēc pirmā puslaika rezultāts 41:40 „Ventiņu” labā.

Pēc puslaika laukumā jau labāk izskatījās mājinieki, kuri uzbruka ar augstu procentu, vienubrīd pat atrodoties vadībā ar 59:50, taču līdz 3. ceturtdaļas beigām viesi nedaudz atspēlējās un panāca -6, 55:61.

Izšķirošajā ceturksnī interesanti notikumi laukumā un ārpus tā netrūka. 1:16 sekundes pie rezultāta 72:67, kad vadībā atradās laukuma saimnieki tehnisko piezīmi nopelnīja BK „Ventspils” treneris Gašpers Okorns, kurš izrādīja neapmierinātību ar soģu darbību. Likās jau, ka „Baroniem” uzvara kabatā, taču tā nedomāja Džimijs Baksters. 3,9 sekundes līdz pamatlaika beigām Baksters ar „slam dunk” panāca izlīdzinājumu 79:79, taču ar to viss nebeidzās. "Barons/LMT" pieļāva kļūdu izspēlējot autu (Gusts uzkāpa uz sānu līnijas) un bumba „Ventspils” komandai. Pēc auta izspēles no metriem 9 mača varonis Baksters līdz ar soģa finālsvilpi realizēja „trejaci” un ar paceltām rokām no laukuma prom devās gan BK „Ventspils” spēlētāji, gan galvenais treneris Gašpers Okorns. „Ventiņu” uzvara ar 82:79. Jāatzīmē, ka pēdējās pusotras minūtes laikā „Barons/LMT” komandas kapteinis Armands Šķēle no 6 soda metieniem realizēja tikai 2, kas lielā mērā arī izšķīra spēles likteni.

„Barons/LMT” - BK „Ventspils” 79:82 (20:19, 20:22, 21:14, 18:27)

Uzvarētājiem ar 18 punktiem rezultatīvākais spēlētājs bija Baksters, bet ar 16 punktiem atzīmējās Akingbala un ar 13 Helmains. Zaudētājiem 18 punkti Aleksanderam, 13 Gustam, pa 11 punktiem Adomaitim un Šķēlem.

LBL turnīra tabulas kopvērtējumā 1. vietu joprojām saglabā „Barons/LMT”, savukārt otrie ir BK „Ventspils” un trešie „ASK Rīga” basketbolisti.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV