Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

BMX braucēji gatavojas ieņemt Kijevas metro staciju

easyget.lv, 25.03.2008. 18:42 | komentāri (1)

"Red Bull Free 2 Ride" sacensību laikā naktī starp 29. un 30.martu starptautiska divdesmit BMX sportistu grupa, kuras ietvaros startēs arī Eduards Zunda un Ruslans Kuriļins no Latvijas, gatavojas ieņemt vienu no Ukrainas galvaspilsētas Kijevas metro stacijām.
BMX braucēji gatavojas ieņemt Kijevas metro staciju
Šo sacensību mērķis ir atklāt BMX braucējiem teritoriju, kurā tiem nekad nav bijusi iespēja ne tikai sacensties, bet arī demonstrēt savu prasmi ar velosipēdu veikt prātam neiedomājamus trikus. Šoreiz tiem nakts vidū būs iespēja ieņemt metro staciju un sacensties savā starpā. Lai gan daudzi šo sacensību dalībnieki lielāku adrenalīna devu iegūtu šajā metro stacijā ielaužoties nesankcionēti, tomēr pasākuma organizatori ir vienojušies ar vietējo varu un pirms sacensībām stacijā uzstādīs speciālas konstrukcijas, kas nepieciešamas pilnvērtīgām BMX sacensībām.

"Red Bull Free 2 Ride" sacensībās Kijevā divdesmit sportistu vidū būs arī tādas Red Bull atbalstītas BMX zvaigznes kā spānis Serdžio Lajos, čehs Mihails Berans un ungārs Bens Šenkers. Ar tiem galvenokārt sacentīsies tikpat spēcīgais anglis Bens Hennons, krievs Saša Furajevs un divi Latvijas sportisti -  Eduards Zunda un Ruslans Kuriļins.

Eduards Zunda ir deviņpadsmit gadus jauns latviešu sportists no Saldus, kurš ar BMX kustībā iesaistījies jau vairāk kā septiņus gadus atpakaļ. Un viņa dzīvē šis sporta veids vairs nav tikai aizraušanās, bet gan kas vairāk. Pagājušā gada sacensībās Latvijā Eduards vienmēr ir pratis atrast vietu pirmajā trijniekā.

Ruslans Kuriļins ir tikpat pieredzējis sportists no Rīgas, kurš, lai arī nav tik godalgots kā Eduards, vienmēr ir bijis spējīgs pārsteigt stiprākos braucējus un izšķirošā brīdī tos pat uzveikt.

Sacensības vērtēs tikpat starptautiska žūrija – tās sastāvā būs gan latvietis Mārtiņš Sleja, gan polis Marcins Stipulkovskis, gan Ņikita Belous no Krievijas.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV