Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

''ASK Rīga'' pirmajā SEB BBL astotdaļfināla spēlē piekāpjas ''Ņevežis''

LETA, 27.03.2008. 22:32 | komentāri (1)

SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) pirmajā astotdaļfināla spēlē Lietuvā, Ķēdaiņos Latvijas čempionvienība "ASK Rīga" ar rezultātu 52:54 piekāpās "Challenge Cup" turnīra uzvarētājai "Nevežis".
''ASK Rīga'' pirmajā SEB BBL astotdaļfināla spēlē piekāpjas ''Ņevežis''
Rezultatīvākais Latvijas kluba rindās bija Ārons Bramlets, kurš guva 15 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, bet deviņus punktus guva Dveins Broilss. Savukārt "Ņevežis" labā Aids Viskonts guva 13 puntkus.

Spēle sākās ar "ASK Rīga" izrāvienu 8:0, tomēr pirmās ceturtdaļas turpinājumā mājinieki spēles gaitu izlīdzināja un tā noslēdzās ar rezultātu 17:16 "ASK Rīga" labā. Mača turpinājumā laukumā ritēja līdzīga cīņa. Divas ar pusi minūtes pirms otrās ceturtdaļas beigām "Ņevežis" spēja panākt 28:23, tomēr puslaiks noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 28:28. Arī trešajā ceturtdaļā neviena komanda izrāvienu nespēja veikt un tā noslēdzās ar 41:40 mājinieku labā.

Spēles pēdējās desmit minūtes sākās ar Dveina Broilsa realizētu tālmetienu, tomēr turpinājumā atkal ritēja līdzīga cīņa. Ceturdaļas vidū pēc Bramleta realizēta metiena "ASK Rīga" panāca 49:46, tomēr turpinājumā tālmetienus realizēja Povils Butkevičs un Aids Viskonts, izvirzot jau "Ņevežis" vadībā ar 52:49. Minūti pirms spēles beigām Broilss ar tālmetienu rezultātu atkal izlīdzināja, bet mača pēdējās sekundēs Bens Veikals izrāva uzvaru "Ņevežis" komandai.

Abu komandu atbildes spēle notiks 29.martā Rīgā, Olimpiskajā Sporta centrā. Nākamajā kārtā iekļūs komanda, kas izcīnīs uzvaru divu spēļu summā.

"ASK Rīga" un Ķēdaiņu "Nevežis" pāra uzvarētāja ceturtdaļfinālā tiksies ar "Ventspils" un Igaunijas Tallinas "Kalev/Cramo" pāra spēcīgāko vienību. Vēl vienā astotdaļfinālā šodien savā starpā tiekas divi Rīgas klubi "VEF Rīga" un "Barons/LMT". Šī dueļa uzvarētājs ceturtdaļfinālā spēkosies ar Lietuvas "Šiauliai" un Igaunijas Tartu "Rock" pāra uzvarētāju.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji iekļūs finālčetrinieka turnīrā, kurā jau dalību ir garantējuši divi Lietuvas klubi - Viļņas "Lietuvos rytas" un Kauņas "Žalgiris".
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV