Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

"Barons/LMT" apspēlē "Vefiņu"

Gatis Kreceris, 27.03.2008. 22:37 | komentāri (5)

Ceturtdien pirmo SEB Baltijas Basketbola līgas 1/8 fināla spēli aizvadīja divi Rīgas basketbola klubi, „Barons/LMT” un „VEF Rīga”. Uzvaru ar 77:67 izcīnīja mača favorīti „Baroni”, bet atbildes un reizē arī izšķirošo spēli par iekļūšanu 1/4 finālā abas komandas aizvadīs svētdien turpat Olimpiskajā Sporta centrā.
"Barons/LMT" apspēlē "Vefiņu"

Galerijas:

Valdis Valters starta pieciniekā bija izvēlējies laist: Gulbi, Jeromanovu, Aleksejevu, Koļesņikovu un Gailīti, savukārt Kārlis Muižnieks kā pirmos laukumā sūtīja: Vaikuli, Adomaiti, Aleksanderu, Bērziņu un Gustu.

Spēles sākums varens padevās „Baroniem” – 9:0, taču turpinājumā „Vefiņš” pateicoties Jura Patmalnieka pūlēm pievilka līdz -3, 10:13, bet desmitminūte noslēdzās ar 20:14 „Barons/LMT” labā.

Otrajā ceturtdaļā cīņa ritēja līdzīgi un noslēdzoties pirmajam puslaikam 8 punktu pārsvars 38:30 piederēja Kārļa Muižnieka trenētajiem basketbolistiem. Pēc aizvadītām 20 minūtēm savās komandās rezultatīvākie spēlētāji bija Demetrius Aleksanders un Juris Patmalnieks, kuri bija guvuši attiecīgi 11 un 10 punktus.

Otro puslaiku „Baroni” iesāka gandrīz ar tādu pašu sastāvu kā tas bija spēles sākumā, vienīgi Bērziņa vietā laukumā bija devies Hlebovickis. Arī „VEF Rīga” komandā bija viena izmaiņa, Aleksejevu bija nomainījis Zaķis. Šāds virknējums nesa augļus un ceturtdaļas vidusdaļā „Vefieši” bija pievilkuši līdz -3, 43:46, taču ceturkšņa atlikušajā laikā „Barons/LMT” nospēlēja meistarīgāk, kā rezultātā pēc aizvadītām 30 minūtēm 62:46.

Izšķirošajā ceturtdaļā „melnā nāve” izmisīgi centās atspēlēties, bet to neļāva „Baronu” spēlē aizsardzībā un galarezultātā „Vefam” zaudējums ar 67:77.

„VEF Rīga” – „Barons/LMT” 67:77 (14:20, 16:18, 16:24, 21:15)

Uzvarētājiem pa 15 punktiem guva uzreiz 3 spēlētāji: Raimonds Vaikulis, Demetrius Aleksanders un Daņius Adomaitis, savukārt „VEF Rīga” komandā par spēles vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Jevgēņijs Koļesņikovs, kurš guva 13 punktus, izcīnīja 5 atlēkušās bumbas un atdeva 3 rezultatīvas piespēles. Vēl zaudētājiem komandas kapteiņa Edgara Jeromanova kontā 11 punkti, bet Jurim Patmalniekam 10.

Atbildes spēli abas komandas aizvadīs turpat Olimpiskajā Sporta centrā 30. martā un tad jau laukuma saimnieku lomā iejutīsies „Barons/LMT” komanda. Uzvarētājs tiks noskaidrots 2 spēļu summā.

Tai pat laikā citā SEB Baltijas Basketbola līgas pirmajā 1/8 fināla spēlē Latvijas čempioni „ASK Rīga” negaidīti, mazrezultatīvā cīņā ar 52:54 atzina Lietuvas Ķēdaiņu "Nevežis" pārākumu.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV