Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Ostlers piekritis pievienoties izlasei

easyget.lv, 01.04.2008. 16:32

31.martā un 1.aprīlī vīriešu basketbola nacionālās izlases galvenais treneris Nenads Trajkovičs un izlases direktors Edgars Buļs Itālijas pilsētā Livorno tikās ar vietējā klubā "TDshop.it" spēlējošo ASV dzimušo Latvijas basketbolistu Troju Ostleru, kluba galveno treneri Sandro Del Agnello un ģenerālmenedžeri Massimo Kosmelli.
Ostlers piekritis pievienoties izlasei
Svētdien, 30.martā, izlases galvenais treneris N. Trajkovičs apmeklēja T. Ostlera kluba Itālijas B sērijas spēli pret Veroli komandu, savukārt pirmdien, 31.martā, izlases vadība pasniedza T. Ostleram kreklu un oficiāli uzaicināja kandidēt darbam izlasē.

N.Trajkovičs: "Tiekoties ar Troju Ostleru, izklāstīju viņam savu Latvijas izlases nākotnes redzējumu un izskaidroju, ka mērķu sasniegšanai izlasē ir jāspēlē visiem labākajiem Latvijas basketbolistiem, un viens no šiem spēlētājiem varētu būt viņš. Pats T. Ostlers man apgalvoja, ka šogad palīdzēs Latvijas izlasei, bet, protams, kamēr viņš nav parādījies treniņā, nevaru būt par to 100% drošs. Vēl jāņem vērā, ka viņam šosezon bija nopietns muguras savainojums, kurš liedza viņam spēlēt vairākus mēnešus un kura sekas viņš jūt vēl šodien. Tā kā, iespējams, arī tas var būt par šķērsli viņa apņēmībai."

Izlases galvenais treneris raksturo T. Ostleru kā unikālu spēka uzbrucēju, kurš ir ļoti labs uzbrukumā un ar savu lēcienu var spēlēt augstu virs stīpas, gan noslēdzot uzbrukumus, gan izcīnot atlecošās bumbas, gan arī bloķējot metienus. Viņš var aizskriet ātrajos uzbrukumos, un viņam ir arī ļoti labs metiens no distances, tādējādi ar viņu komanda uzbrukumā var spēlēt plaši. Pēc N. Trajkoviča domām, viņš noteikti izlasei dotu iespēju variēt ar taktiku.

T. Ostlers: "Man bija ļoti laba saruna ar jauno izlases galveno treneri, kurā apspriedām Latvijas izlases nākotni. Es viņam īsumā izstāstīju, kas nogāja greizi iepriekšējās reizēs, taču mēs vienojāmies, ka pagātni aizmirstam un kopīgi skatāmies gaišā nākotnē. Es pieņēmu trenera uzaicinājumu un, ja man nebūs nekādu likstu ar muguru, es šogad palīdzēšu Latvijas izlasei."

Trojs Ostlers ir 29 gadus vecs ASV dzimis basketbolists, kurš savu profesionālo karjeru sāka Latvijā, toreizējā BK "Skonto" rindās. Viņam par īpašiem nopelniem 2003.gada aprīlī tika piešķirta Latvijas pilsonība. T. Ostlers izlasi pēdējo reizi pārstāvēja 2003.gadā Eiropas čempionāta finālturnīrā Zviedrijā.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV