Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

LBL spēlē tiekas ''Ventspils'' un ''ASK Rīga''

LETA, 02.04.2008. 09:00

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas turnīra mačā šodien Ventspilī plkst.19.30 tiekas "Ventspils" un "ASK Rīga" basketbolisti.
LBL spēlē tiekas ''Ventspils'' un ''ASK Rīga''
Pirmo vietu LBL pirmās divīzijas turnīra tabulā patlaban ieņem "Barons"/LMT vienība, kurai 13 spēlēs ir 11 uzvaras. Otrajā vietā ar 11 uzvarām 13 mačos ir "Ventspils", bet trešajā vietā ar deviņiem panākumiem 11 spēlēs atrodas "ASK Rīga". Visticamāk, ka pirmo vietu izcīnīs "Barons"/LMT komanda, jo šī uzdevuma izpildīšanai pēdējā regulārā čempionāta spēle jāpārspēj "Ķeizarmeža" komanda, kura patlaban pirmās divīzijas turnīra tabulā ar divām uzvarām 19 mačos atrodas pēdējā vietā.

Ja šīsdienas mačā uzvarēs "Ventspils" basketbolisti, tad būs nodrošinājuši vismaz otro vietu regulārās sezonas turnīra tabulā. Ja triumfēs "ASK Rīga" komanda, tad tai vēl būs iespēja cīnīties par otro vietu, jo "Ventspils" komandai šī ir pēdējā spēle regulārajā sezonā, savukārt "ASK Rīgai" vēl būs jātiekas ar "Ķeizarmežu" un "Liepājas lauvām". Ja "ASK Rīga" uzvarēs šodien, kā arī nākamajos divos mačos, tad ieņems otro vietu.

Pirmās divīzijas otrās vietas īpašniecei LBL izslēgšanas spēļu turnīrā var sanākt pusfinālā tikties ar trešās vietas īpašnieci. Mājas spēļu priekšrocība būtu tai komandai, kura regulārajā sezonā izcīnīja otro vietu, tāpēc šīsdienas mačam ir liela nozīme.

LETA jau ziņoja, ka basketbola kluba "Ventspils" vadība līdz šodienas vakaram atlikusi lēmuma pieņemšanu par galvenā trenera Gašpera Okorna iespējamo atlaišanu. Lēmums tikšot pieņemts tieši pēc spēles.

SEB BBL astotdaļfināla atbildes mačā "Ventspils" aizvadītajā nedēļas nogalē ar 68:83 piekāpās Igaunijas komandai "Kalev/Cramo", divu spēļu summā zaudējot ar 30 punktiem un izstājoties no turpmākā turnīra. Pēc šī zaudējuma Okorns arī iesniedza atlūgumu.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV