Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Pirmo reizi Baltijas snovborda vēsturē - Red Bull X-Border

easyget.lv, 02.04.2008. 18:35 | komentāri (4)

Nedēļas nogalē, 5.aprīlī uz Latvijas un Igaunijas robežas, tur, kur kādreiz bija robežpārejas punkts un satiekas divas kaimiņvalstu pilsētas Valka un Valga, kas fiziski ir kā viena vesela, satiksies Latvijas un Igaunijas snovbordistu izlases, kuras cīnīsies par uzvaru nevis reņģu karā, bet gan Red Bull X-Border snovborda sacensībās.
Pirmo reizi Baltijas snovborda vēsturē  - Red Bull X-Border

Galerijas:

Latvieši par igauņiem stāsta daudz anekdotes un uzskata tos par lēniem, un arī igauņiem ir savs viedoklis par latviešiem, taču tas nebūt netraucēs draudzīgā gaisotnē noskaidrot, kuras valsts snovbordisti ir labākie.

Šī iemesla dēļ, trešdien klubā "Pulkvedim Neviens Neraksta" Kristapa Pagraba vadībā, visi snovborda mīļi tika aicināti uz preses konferenci, kurā tad arī tapa skaidrs, ko īsti nozīmē  Red Bull X-Border un cik ļoti tas ir saistīts ar snovbordu...

Red Bull X-Border ir pirmās "JIB" formāta sacensības Baltijā, kurās gluži kā komandu sporta veidos aci pret aci cīnīsies divu valstu komandas. Abu komandu sastāvā startēs seši snovbordisti, kuri vairāk kā mēnesi atpakaļ tika atlasīti speciāli rīkotās kvalifikācijas sacensībās. Arī pašas kvalifikācijas sacensības bija īpašas un ļoti interesantas pašiem dalībniekiem, jo rezultātu tajās noteica nevis žūrija, skatītāji vai organizatori, bet gan paši sportisti, kuriem tika dota iespēja vērtēt vienam otru.

"Jam session" formātā veidotā Latvijas izlase notika 28. februārī Žagarkalnā. Tajā noskaidrojās, ka paši snovbordisti uzskata, ka komandas kapteiņa Stasa Korotkova vadībā pretestība igauņiem ir jāizrāda Kristapam Dzenim, Kasparam Grozam, Raivim Krasņikovskim, Voldemāram Siliņam un Jurim Strangotam.

Kvalifikācijas sacensībās Igaunijā noskaidrojies, ka igauņi cīņai pret latviešiem deleģē tādus snovbordistus kā Sīmu Aunisonu, Robertu Mononenu, Kristiānu Tūleveski, Holdenu Videsu un Mario Visanapu. Igaunijas komandu vadīs tās kapteinis Jusi Apivala.

Abas kaimiņvalstu komandas šīm sacensībām ir trenējušās vairāk kā mēnesi, un to, ko katra ir sagatavojusi, lai pārsteigtu pretiniekus, žūriju un fanus, būs iespējams uzzināt tikai 5.aprīlī pulksten 15:00 ierodoties Valkā, Rīgas ielā uz pašas robežas, kur speciāli šīm sacensībām būs sagatavotas īpašas konstrukcijas un atvests sniegs. Baltijā pirmās Red Bull X-Border sacensības vērtēs starptautiska žūrija, kuras sastāvā būs poļu snovbordists Gņiazdo, Konstantīns Kokorevs no Krievijas un norvēģis Frode Skarboe. Protams, pasākumā ieradīsies arī Red Bull DJ auto "Pingauzer" un uz tā par spilgtākiem mūzikas ritmiem cīnīsies DJ Krii no Latvijas un igaunis DJ Hāmālāinen.

Vairāk informācijas par gaidāmajām Red Bull X-Border sacensībām Valkā un Valgā iespējams atrast mājas lapā www.redbull.lv
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV