Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

LBL ''Ventspils'' pārspēj ''ASK Rīgu''

LETA, 02.04.2008. 23:11

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas turnīra mačā trešdien Ventspilī "Ventspils" basketbolisti ar rezultātu 86:74 (20:21, 29:17, 18:13, 19:23) pārspēja "ASK Rīga" komandu, līdz ar to nodrošinot vismaz otro vietu regulārajā čempionātā.
LBL ''Ventspils'' pārspēj ''ASK Rīgu''
"Ventspils" komandas labā 14 punktus guva Aigars Vītols, 13 punktus - Raimonds Gabrāns, bet 12 punktus - Uvis Helmanis. "ASK Rīga" komandā ar 18 gūtajiem punktiem izcēlās Dveins Broilss, bet 12 punktus guva Gatis Jahovičs.

Mača pirmajā ceturtdaļā "Ventspils" izvirzījās vadībā ar 7:2, tomēr "ASK Rīga" panāca pretiniekus, bet līdz ceturtdaļas beigām spēle ritēja gandrīz punkts punktā. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar 21:20 par labu "ASK Rīgai".

Otrajā ceturtdaļā "Ventspils" panāca 13 punktu pārsvaru - 42:29, bet pirmo puslaiku noslēdza ar 49:38 savā labā.

Trešās ceturtdaļas sākumā "ASK Rīga" pietuvojās līdz pieciem punktiem - 44:49, tomēr ceturtdaļas turpinājumā "Ventspils" palielināja pārsvaru, to noslēdzot ar 16 punktu pārsvaru - 67:51.

Ceturtajā ceturtdaļā "ASK Rīga" izdevās pietuvoties "Ventspils" komandai, tomēr maču laukuma saimnieki noslēdza pārliecinoši - 86:74, kaut arī vienubrīd "Ventspils" basketbolisti bija vadībā tikai ar pieciem punktiem - 75:70.

Pirmo vietu LBL pirmās divīzijas turnīra tabulā patlaban ieņem "Ventspils" vienība, kurai 14 spēlēs ir 12 uzvaras. Otrajā vietā ar 11 uzvarām 13 mačos ir "Barons"/LMT, bet trešajā vietā ar deviņiem panākumiem 12 spēlēs atrodas "ASK Rīga". Katrai no šīm komandām regulārajā čempionātā ir jāaizvada 14 spēles.

Visticamāk, ka pirmo vietu izcīnīs "Barons"/LMT komanda, jo šī uzdevuma izpildīšanai pēdējā regulārā čempionāta spēle jāpārspēj "Ķeizarmeža" komanda, kura patlaban pirmās divīzijas turnīra tabulā ar divām uzvarām 19 mačos atrodas pēdējā vietā. Pateicoties uzvarai šīsdienas mačā, "Ventspils" basketbolisti ir nodrošinājuši vismaz otro vietu regulārās sezonas turnīra tabulā, savukārt "ASK Rīga" augstāk par trešo vietu pakāpties vairs nevar.

Pirmās divīzijas otrās vietas īpašniecei LBL izslēgšanas spēļu turnīrā var sanākt pusfinālā tikties ar trešās vietas īpašnieci. Mājas spēļu priekšrocība būtu tai komandai, kura regulārajā sezonā izcīnīja otro vietu, tāpēc šīsdienas mačam bija liela nozīme.

LETA jau ziņoja, ka basketbola kluba "Ventspils" vadība līdz šodienas vakaram atlikusi lēmuma pieņemšanu par galvenā trenera Gašpera Okorna iespējamo atlaišanu. Lēmums tikšot pieņemts pēc spēles.

SEB BBL astotdaļfināla atbildes mačā "Ventspils" aizvadītajā nedēļas nogalē ar 68:83 piekāpās Igaunijas komandai "Kalev/Cramo", divu spēļu summā zaudējot ar 30 punktiem un izstājoties no turpmākā turnīra. Pēc šī zaudējuma Okorns arī iesniedza atlūgumu.
LETA
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV