Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

"Bumerangs/Gulbene/ASK" nepiedalīsies LBL izslēgšanas kārtā

LETA, 08.04.2008. 14:40

Basketbola komanda "Bumerangs/Gulbene/ASK" nepiedalīsies Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas spēlēs, informē kluba oficiālā mājaslapa.
"Sakarā ar mūsu kluba dalību Pasaules karavīru basketbola čempionātā ASV, komandai nav iespējams piedalīties izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 12.aprīlī," kluba direktors Sandis Čilipāns citēts mājaslapā. "Teorētiski pastāvēja iespēja, ka "Bumerangs/Gulbene/ASK" varētu izspēlēt pirmo "play-off" kārtu līdz aizbraukšanai uz ASV, taču pie esošās situācijas, kad mēs nezinām, kurā vietā būsim pēc regulārā čempionāta noslēguma, šāds variants nav iespējams."

"Latvijas armijas "Sporta klubs" ir lielākais mūsu atbalstītājs, un tas ir mūsu pienākums - piedalīties Pasaules karavīru spēlēs," pienākumu uzsver Čilipāns.

Pasaules karavīru čempionātā piedalīsies septiņas komandas - Latvija, Lietuva, Kanāda, Grieķija, Itālija, Koreja un ASV. Komanda uz norises vietu dosies 11.aprīlī un mājās atgriezīsies 24.aprīlī.

LBL regulāro sezonu "Bumerangs/Gulbene/ASK" noslēdza ar trim uzvarām 22 spēlēs un šobrīd atrodas septītajā vietā, kas "play-off" pirmajā kārtā dotu tiesības spēlēt ar otrās divīzijas otrajā vietā esošo komandu "Ventspils augstskola".

Tomēr Gulbenes komandu vēl var apsteigt astotajā vietā esošā "Ķeizarmežs" vienība un tādā gadījumā "Bumerangs/Gulbene/ASK" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā būtu jāspēlē ar LBL otrās divīzijas uzvarētājiem Jelgavas "Zemgale".

"Pirmoreiz Latvijas Basketbola līgas vēsturē kāda no komandām nevar piedalīties izslēgšanas turnīrā, tomēr mēs saprotam, ka šis ir īpašs gadījums, jo "Bumerangs/Gulbene/ASK" aizstāvēs Latvijas godu pasaules mērogā," skaidro līgas izpilddirektore Maruta Eglīte.

Izslēgšanas turnīra rezultāti neietekmēs LBL 2008./2009.gada sezonas iedalījumu divīzijās, jo izslēgšanas turnīrā tiek noskaidroti tikai pirmo četru vietu ieguvēji, bet 5.-12.vietas ieguvēji netiks noskaidroti.

Kā sarunā ar aģentūru LETA izteicās Eglīte, šobrīd vēl nav zināma kārtība, kā noskaidros nākamās sezonas pirmās divīzijas dalībnieku sastāvu, prognozējot, ka skaidrība varētu tikt ieviesta mēneša laikā. "Iespējams, ka tās būs kādas pārspēles, bet noteikti tās nebūs izslēgšanas spēles."

Iepriekšējā pasaules karavīru čempionātā pirms trijiem gadiem "Bumerangs/Gulbene/ASK" izcīnīja trešo vietu.

Komanda dosies uz ASV šo piektdien, 11.aprīlī, un mājās atgriezīsies 24.aprīlī. Komandas sastāvā iekļauti - Mikus Sokolovs, Māris Sniķis, Gundars Rauza, Uldis Rudzītis, Agris Kazāks, Bruno Kļaviņš, Toms Celmiņš, Jānis Pozņaks, kā arī komandu papildinās Māris Baranovskis no "RNS-D/Līvāni" komandas un Ernests Kalve no "ASK Rīga" vienības.

Pirmo spēli turnīrā Gulbenes klubs aizvadīs 14.aprīlī, tiekoties ar Lietuvas komandu. Pēc viena apļa izspēles 21. un 22.aprīlī tiks aizvadīti turnīra pusfināli un finālspēle, kā arī mačs par trešo vietu.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV