Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

„Autocross Team Latvia” sāk Eiropas čempionātu

easyget.lv, 10.04.2008. 16:45

Latvijas autokrosa komandas „Autocross Team Latvia” sportisti Jānis Bogdanovičs un Jānis Boks nedēļas nogalē Portugālē uzsāks 2008. gada Eiropas autokrosa čempionātu. Pirmais posms notiks Foškua trasē, netālu no Porto. Lai arī tiek cerēts uz augstiem rezultātiem, latvieši atzīst, ka konkurence būs augstākajā līmenī.
Jānis Boks, kurš startēs bagiju D-3A kategorijā, Foškua trasē startēja 2007. gadā, tāpēc pazīst tās specifiku. „Trase nav no manām mīļākajām, jo tai ir garas taisnes un ļoti asi mazu ātrumu pagriezieni, taču man patīk ātro līkumu apļi,” atzīst Jānis Boks. „Tomēr uz sacensībām braucu ar cerībām cīnīties par vadošā sešinieka vietām, jo trasi iemācījos pērn ne tikai posma, bet arī pēcsacīkšu treniņbraucienu laikā.”

Boka pārstāvētajā D-3A klasē pirmajā posmā startēs 20 dalībnieki, ierindā būs visi spēcīgākie pērnā gada braucēji – no pirmo 11 vietu ieguvējiem (Boks bija desmitais) uz starta nebūs tikai viens dalībnieks. „Konkurence būs nežēlīga un pēdējos gados pat visspēcīgākie rēķinās arī ar tālākajiem posmiem, jo atgūt zaudēto, nestartējot Portugālē, vairs nav iespējams. Tas čempionātu padarīs smagu favorītiem, bet interesantu līdzjutējiem!”

Jānis Bogdanovičs, kurš ar „Ford Focus” automašīnu stāsies uz starta D-1 klasē, Foškua trasē nav startējis. Taču viņš cer, ka viņa rokās ir apstākļi, lai ātri apgūtu cīņu vietu. „Lai arī neesmu startējis Portugālē, ceru, ka mana pieredze šajā sporta veidā ātri ļaus saprast, kā jāregulē mašīna, kādas riepas jāizmanto. Turklāt palīdzīgu roku sniegs Jānis Boks, kurš trasi jau iepazinis un zina dažas apļa viltības. Neapšaubāmi, fakts, ka konkurenti, kuru būs aptuveni 20 manā klasē, zina Foškua, man nenāk par labu. Taču ņemu vērā, ka pērn izcīnīju uzvaru Francijas posmā – trasē, kuru nebiju redzējis pat fotogrāfijās!”

D-3 bagiju klasē, kurā Latvijas sportisti nestartē, būs vēl kuplāks dalībnieku skaits – pieteikušies 25 sportisti. Visās trīs Eiropas autokrosa čempionāta trasēs uz starta ir gandrīz visi pērnā gada medaļnieki, vienīgi D-1 kategorijā dalībnieku sarakstā nav vicečempiona Krievijas sportista Aleksandra Kvašņina. Uz starta, pretēji informācijai dalībnieku sarakstā, nebūs arī Latvijas braucēja Anatolija Abramova – izmēģinājumos pirms došanās uz Portugāli piedzīvots nopietns ātrumkārbas defekts, kas nebija novēršams atlikušo dienu laikā.

Foškua notiks čempionāta pirmais no 11 posmiem. Seriāla dalībnieki Portugālē uzkavēsies ilgāku laiku, jo šajā valstī nedēļu vēlāk notiks arī otrā sacensība – Mursas trasē. Savukārt trešais čempionāta posms notiks 24. un 25. maijā Bauskā, Mūsas trasē.

Eiropas autokrosa čempionāta 2008. gada kalendārs
1. posms: 13. aprīlis, Foškoa, Portugāle
2. posms: 20. aprīlis, Mursa, Portugāle
3. posms: 25. maijs, s/k Mūsa, Latvija
4. posms: 29. jūnijs, Zēlova, Vācija
5. posms: 6. jūlijs, Novapaka, Čehija
6. posms: 27. jūlijs, Oberlauzica, Vācija
7. posms: 3. augusts, Lučeņeca, Slovākija
8. posms: 24. augusts, Njirada, Ungārija
9. posms: 31. augusts, Pržerova, Čehija
10. posms: 21.septembris, Madžora, Itālija
11. posms: 28. septembris, Sentiņī de Vēra, Francija

Vairāk informācijas no Portugāles posmiem: www.autocross.lv
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV