Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

LBL regulārais čempionāts noslēdzas ar "ASK Rīga" uzvaru

LETA, 12.04.2008. 20:38

Šodien ar spēli Liepājā, kur "ASK Rīga" ar 83:75 pagarinājumā pārspēja "Liepājas lauvas", noslēdzās Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārās sezonas turnīrs.
LBL regulārais čempionāts noslēdzas ar "ASK Rīga" uzvaru
"ASK Rīga" labā pa 17 punktiem guva Raitis Grafs un Sandis Valters, bet "Liepājas lauvu" komandā pa 13 punktiem guva Vernons Hamiltons un Mareks Jurēvičus.

Tomēr pēdējais mačs galējo vietu sadalījumu neietekmēja. LBL pirmās divīzijas regulārajā sezonā uzvaru izcīnīja "Barons"/LMT komanda, kas 14 spēlēs izcīnīja 12 uzvaras. Otrajā vietā ar tikpat uzvarām ierindojās "Ventspils" komanda, bet "ASK Rīga" pagaidām 14 spēlēs izcīnīja vienpadsmit panākumus.

Pārējās komandas regulārajā sezonā aizvadīja pa 22 spēlēm, un no tām pa 13 panākumiem izcīnīja "VEF Rīga" un "Valmiera" komandas, bet labākas savstarpējo spēļu attiecības dēļ augstāku vietu izcīnīja rīdzinieki. Sestajā vietā atrodas "Liepājas lauvas", kuru kontā šobrīd 22 spēlēs ir desmit panākumi, septīto vietu ar trijām uzvarām izcīnīja "Bumerangs/Gulbene/ASK", bet pēdējā, astotajā, vietā ar diviem panākumiem ierindojās "Ķeizarmežs".

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā piedalīsies pirmās divīzijas 5.-8.vietas ieguvēji un otrās divīzijas četras spēcīgākās vienības. Tomēr tur nepiedalīsies "Bumerangs/Gulbene/ASK", kas devusies uz ASV, kur piedalīsies pasaules karavīru basketbola čempionātā, līdz ar to ceturtdaļfinālā automātiski iekļuvusi otrās divīzijas otrā spēcīgākā komanda "Ventspils augstskola", kas ceturtdaļfinālā tiksies ar "Ventspils" vienību.

Citos pirmās kārtas pāros "Ķeizarmežs" spēkosies ar otrās divīzijas uzvarētājiem Jelgavas "Zemgale" (14., 17., 21.aprīlī), "Liepājas lauvas" tiksies ar "RNS-D/Līvāni" komandu (15., 17., 20.aprīlī), bet "Valmiera" spēlēs pret "ASK/Juniors" komandu (14., 17., 20.aprīlī). Pirmajā kārtā cīņas norisināsies līdz divām uzvarām, bet pāru uzvarētāji iekļūs ceturtdaļfinālā un spēlēs ar kādu no četrām regulārās sezonas spēcīgākajām komandām. Arī ceturtdaļfinālā cīņas norisināsies līdz divām uzvarām, pusfinālā komandas cīnīsies līdz trijiem panākumiem, bet finālā - līdz četrām uzvarām.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV