Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

"Barons"/LMT FIBA Eiropas kausa izcīņas pusfinālā tiekas ar Tartu "Rock"

LETA, 18.04.2008. 09:10

Šodien Kipras pilsētā Limasolā sākas FIBA Eiropas kausa izcīņas finālturnīrs basketbolā un tā pirmajā pusfināla spēlē tiksies Latvijas klubs "Barons"/LMT un Igaunijas vienība Tartu "Rock".
"Barons"/LMT FIBA Eiropas kausa izcīņas pusfinālā tiekas ar Tartu "Rock"
Spēle starp Latvijas un Igaunijas klubu sāksies plkst.17.30 pēc Latvijas laika, bet otrajā pusfinālā, kas sāksies plkst.20.00, mājinieki Limasolas "Proteas EKA AEL" tiksies ar Beļģijas vienību "Dexia Mons Hainaut".

Sacensību fināls un spēle par trešo vietu notiks svētdien. Ja "Barons"/LMT spēs iekļūt turnīra finālā, tad šo maču svētdien plkst.20.00 tiešraidē varēs vērot arī Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Pirms turnīra Latvijas kluba ģenerālmenedžeris Andris Vanags izteicās, ka komandas mērķis ir turnīra uzvarētāju kausu atvest uz Rīgu. ""Barons"/LMT iekļūšanu FIBA Eiropas kausa izcīņas finālturnīrā var uzskatīt par vēsturisku brīdi visam Latvijas basketbolam, jo no 1958. līdz 1960.gadam šo trofeju ieguva Rīgas ASK basketbolisti. Kopš tā laika neviena Eiropas vīriešu klubu komandu trofeja nav atvesta uz Rīgu."

Uz turnīru Latvijas komanda devusies 12 spēlētāju sastāvā. FIBA Eiropas kausa turnīrā nevar spēlēt Dontels Džefersons, tomēr viņa vietā sastāvā iekļauts Rūdolfs Rozītis. Jau ziņots, ka sākotnēji komanda uz Kipru aizlidoja bez Kaspara Bērziņa, kurš bija pazaudējis pasi, tomēr trešdienas vakarā viņš ar jaunu pasi jau ieradās Kiprā.

"Uz Kipru dosies apmēram 40 "baronu" līdzjutēju," atklāja "Vanags.

Savukārt "Barons"/LMT oficiālā fanu kluba "Barons Ultras" prezidents Ivars Teibe atklāja, ka uz Limasolu devušies seši fanu kluba biedri. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka "Barons"/LMT līdzjutēji došanos uz Kipru organizējuši par savu naudu, neatkarīgi no komandas.

Jau ziņots, ka turnīru "Barons"/LMT sāka ar kvalifikācijas kārtu, kur divu spēļu summā tikai ar viena punkta pārsvaru pārspēja Izraēlas vienību "Iscar Nahariya". Turpinājumā Latvijas klubs uzvarēja D apakšgrupas turnīrā, kur spēlēja arī Ukrainas klubs Južnijas "Himik", Krievijas klubs Rostovas "Lokomotiv" un Francijas vienība "Cholet Basket", savukārt ceturtdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām "Barons"/LMT ar 2-1 pieveica Horvātijas vienību "KK Zagreb".

Šosezon FIBA Eiropas kausa izcīņas turnīru sāka 38 klubi, no kuriem seši izstājās jau pēc kvalifikācijas pirmās kārtas. Pārējās 32 komandas cīnījās par iekļūšanu grupu turnīrā. Pēc divu apļu izspēles atlikušie 16 klubi tika sadalīti četrās grupās. Savukārt ceturtdaļfināla pāru uzvarētāji iekļuva finālčetriniekā turnīrā.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV