Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Biedriņam nākamsezon prognozē 6,6 miljonus latu lielu algu

LETA, 18.04.2008. 13:45 | komentāri (5)

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" viceprezidents Kriss Malins izteicies, ka vēlas paturēt latviešu centru Andri Biedriņu, kuram šosezon beidzas līgums ar komandu.
Biedriņam nākamsezon prognozē 6,6 miljonus latu lielu algu
Runājot par Biedriņu un Monti Elisu, Malins apgalvoja, ka ar abiem spēlētājiem klubs noslēgs jaunus līgumus, lai arī cik tas izmaksātu.

"Mēs viņus paturēsim, kā arī pieņemsim citus svarīgus lēmumus," teica Malins. "Mēs viņus paturēsim."

Arī Biedriņš masu medijos apliecinājis gatavību palikt komandā. "Tas ir lieliski. Tieši šeit es vēlos palikt."

Speciālisti uzskata, ka gan Biedriņa, gan Elisa jaunā līguma vērtība varētu būt 15 miljoni ASV dolāru (6,6 miljoni latu) sezonā.

Jau ziņots, ka pirms sezonas "Warriors" vēl izlēma nepagarināt līgumu ar Biedriņu. "Warriors" līdz pagājušā gada oktobra beigām bija iespējams Biedriņam piedāvāt jaunu līgumu, pretējā gadījumā pēc sezonas viņš varēs slēgt līgumu arī ar kādu citu vienību, tomēr abas puses neesot spējušas panākt vienošanos. Pēc Ziemeļamerikas masu mediju informācijas, abu pušu finansiālās prasības par līguma visu termiņu atšķīrušās par vairāk nekā desmit miljoniem ASV dolāru.

Pēc sezonas Biedriņš drīkstēs izskatīt jebkādu jauna līguma piedāvājumu. Ja latviešu basketbolists saņems piedāvājumu no kādas citas vienības, tad "Warriors", lai saglabātu Biedriņu sastāvā, būs jāpiedāvā vismaz līdzvērtīgi finansiālie nosacījumi. Vēl "Warriors" ir tiesības līdz 30.jūnijam piedāvāt Biedriņam vienas sezonas līgumu par 3,61 miljonu ASV dolāru, kas ir minimālā summa, ko paredz NBA kopējais darba līgums.

Šosezon nospēlētajās 76 regulārā čempionāta spēlēs, vidēji mačā laukumā aizvadot 27,4 minūtes, Biedriņš realizēja 62,6 procentus divpunktu metienu, kas ir labākais rādītājs līgā. Vienā mačā viņš vidēji guva 10,5 punktus un izcīnīja atlēkušās bumbas 9,8 bumbas.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Warriors" ar 48 uzvarām un 34 zaudējumiem ierindojās devītajā vietā un izslēgšanas turnīram nekvalificējās.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV