Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

"Barons"/LMT iekļūst FIBA Eiropas kausa izcīņas finālā

LETA, 18.04.2008. 19:30 | komentāri (3)

Latvijas klubs "Barons"/LMT piektdien iekļuva FIBA Eiropas kausa izcīņas finālā, pirmajā pusfināla spēlē ar rezultātu 88:82 (22:29, 18:20, 23:15, 25:18) pieveicot Igaunijas klubu Tartu "Rock".
"Barons"/LMT iekļūst FIBA Eiropas kausa izcīņas finālā
Rezultatīvākais Latvijas kluba rindās mačā ar 25 gūtajiem punktiem bija Demetrijs Darnels Aleksanders, pa 11 punktiem guva Žoao Paulu Batišta un Raimonds Vaikulis, kurš arī atdeva desmit rezultatīvas piespēles, bet desmit punkti ir Ģiedrja Gusta rēķinā. Savukārt "Rock" rindās Gerts Kulamē guva 17 punktus, bet pa 16 punktiem ir Braiena Kasvorta un Georga Cincadzes rēķinā.

Spēles sākumā ātri vadību ieguva "Rock" komanda, kas to ilgstoši noturēja un pirmo ceturtdaļu noslēdza ar septiņu punktu pārsvaru 29:22. Arī otrajā ceturtdaļā spēles liktenis nemainījās un ceturtajā minūtē pēc sekmīgas darbības aizsardzībā Silvers Lepiks ātrajā uzbrukumā panāca savai komandai pirmo reizi desmit punktu pārsvaru (38:28), bet brīdi vēlāk Janars Talts ar bumbas triecienu grozā no augšas panāca arī 40:28.

Turpinājumā no laukuma nokliboja viens no "Barons"/LMT vadošajiem spēlētājiem Armands Šķēle, kurš pirmajā puslaikā laukumā vairs neatgriezās. Bez Šķēles "Rock", pateicoties Braiena Kasvorta un Georga Cincadzes rezultatīvai darbībai, "Rock" spēja panākt arī 18 punktu pārsvaru (49:31). Tomēr atlikušajās divās ar pusi minūtēs līdz puslaika beigām Igaunijas klubs vairs punktus neguva, bet "Barons"/LMT atbildēja ar vairākiem precīziem uzbrukumiem, pietuvojoties līdz deviņu punktu deficītam 40:49.

Trešo ceturtdaļu sekmīgāk iesāka "Barons"/LMT, savukārt "Rock" basketbolisti grozam pārsvarā meta garām. Rīdzinieki divas reizes pretiniekiem pietuvojās līdz piecu punktu pārsvaram, bet pēc Gerta Kulamē precīza tālmetiena un Cincadzes bumbas trieciena grozā no augšas "Rock" ceturtdaļas sestajā minūtē atguva vadību ar desmit punktiem - 59:49. Tomēr arī ceturtdaļas turpinājumā "Barons"/LMT, pateicoties garākam rezervistu soliņam, pretiniekiem lēnām tuvojās un tās pēdējā sekundē divus punktus ar sodu guva Ģiedrjus Gusts, panākot 63:64, kā noslēdzās spēles trešā daļa.

Spēles pēdējās ceturtdaļas ceturtajā minūtē pēc Raimonda Vaikuļa precīza tālmetiena "Barons"/LMT pirmo reizi mačā izvirzījās vadībā (70:69). Turpinājumā rezultatīvi spēlēja Aleksanders un Kravčenko, kurš realizēja divus tālmetienus, nodrošinot Latvijas klubam pārsvaru, kurš vairs netika atdots līdz pat mača beigām.

Sacensību otrajā pusfinālā, kas sāksies plkst.20.00, mājinieki Limasolas "Proteas EKA AEL" tiksies ar Beļģijas vienību "Dexia Mons Hainaut".

Sacensību fināls notiks svētdien plkst.20.00, un to tiešraidē varēs vērot arī Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV