Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Laikraksts: "Barons"/LMT tuvu ULEB kausam

LETA, 23.04.2008. 09:25

Pēc šobrīd basketbola kuluāros cirkulējošām runām par nākamās sezonas Eiropas klubu sistēmas projektu, Latvijas komanda "Barons"/LMT ir tuvu spēlēšanai nākamās sezonas ULEB kausa izcīņā, trešdien vēsta laikraksts "Diena".
Laikraksts: "Barons"/LMT tuvu ULEB kausam
Tomēr "Barons"/LMT komanda ULEB kausa izcīņā varētu spēlēt, nevis pateicoties uzvarai FIBA Eiropas kausā, bet gan tāpēc, ka Latvijas Basketbola līgas (LBL) pamatturnīrā tā ieguva pirmo vietu un ir ieguvusi lielas priekšrocības iekļūšanai sacensību finālā.

Šobrīd ULEB un "FIBA Europe" sarunās tuvinātās pozīcijas liecina, ka 2009.gada sezonā Eirolīgā paliks 24 komandas, bet ULEB kausa dalībnieku skaits saruks no 54 līdz 32 vienībām. Kā "Dienai" pastāstīja "FIBA Europe" sacensību komisijas pārstāvis Ojārs Kehris, 24 vietas tikšot sadalītas starp valstīm un projektā viena no tām paredzēta Latvijas čempionvienībai, savukārt vēl 24 komandas divās kvalifikācijas kārtās cīnīsies par astoņām atlikušajām vietām pamatturnīrā un arī starp tām būšot viena Latvijas komanda (valsts čempionāta finālisti).

Tā kā LBL pamatturnīrā pirmo vietu ieguvusī "Barons"/LMT komanda, visticamāk, iekļūs LBL finālā, tad var teikt, ka viņai arī ir daudz lielākas iespējas sasniegt vienības mērķi - iekļūt ULEB kausa izcīņas finālā.

Eiropas trešajās klubu sacensībās - FIBA Eiropas kausa izcīņā - pamatturnīrā piedalīsies 32 komandas. Starp tām būs 16 vienības, kuras nebūs pārvarējušas ULEB kausa kvalifikācijas barjeru, astoņas vietas, iespējams, tiks sadalītas pirmajām astoņām valstīm FIBA rangu tabulā, kur Latvija pašlaik ir septītā, bet vēl astoņas tiks izspēlētas kvalifikācijas mačos, kur varēs piedalīties visi interesenti.

Pagaidām abas puses gan vēl nav panākušas vienošanos par leģionāru kvotām - FIBA grib uz ULEB kausa kvalifikāciju attiecināt savu limitu (ne vairāk kā divi neeiropieši).
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV