Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

SEB Kalnu divriteņu maratonam šogad jau septītā sezona!

easyegt.lv, 23.04.2008. 23:10

Trešdien, 23.aprīlī, notika Latvijā lielāko un populārāko velosacensību – SEB Kalnu divriteņu maratons (SEB MTB) – 2008.gada sezonas prezentācija. Velomaratona ģenerālsponsors – SEB – un sacīkšu posmu skaits (6) palikuši nemainīgi, taču ir palielinājies komandu, kā arī dalībnieku skaits un sacīkšu intriga būs lielāka nekā citos gados.
SEB Kalnu divriteņu maratonam šogad jau septītā sezona!

Galerijas:

SEB Kalnu Divriteņu Maratons no aprīļa līdz augustam risināsies 6 posmos un tās Latvijā ir galvenās MTB sacensības gan profesionāļiem, gan tiem, kuri līdzdalību SEB atbalstītajās sacensībās ir iecienījuši kā aktīvu un interesantu atpūtu. SEB bankas prezidents Ainārs Ozols uzsver:” Mēs, SEB banka, esam gandarīti būt kopā ar šo projektu jau daudzu gadu garumā un redzēt, kā gadu no gada palielinās dalībnieku un komandu skaits, sacensības kļūst interesantākas un velosports kopumā valstī kļūst aizvien populārāks. Manuprāt, SEB MTB sacensības varētu raksturot ar vārdiem veselīgs dzīvesveids, kopā būšana ar ģimeni un draugiem, ģimenisko vērtību stiprināšana un veselīga konkurence. Es vēlu visiem velomīļiem veiksmīgus startus jau pirmajās sacensībās un visas sezonas laikā.”

Sacensību organizators Igo Japiņš atzina, ka arī viņa aģentūra tāpat kā sportisti un velomīļi, katru gadu nopietni gatavojas SEB MTB, lai veloseriāls dalībniekiem kļūtu arvien interesantāks un aizraujošāks. Šajā ziņā nozīmīgu ieguldījumu dod ilggadējais sadarbības partneris un sacensību ģenerālsponsors SEB banka. I.Japiņš: „SEB banka organizatoru komandai sportistu valodā runājot ir lielisks un uzticams galvenais treneris, kas palīdz gan sagatavoties startam, gan veiksmīgi nokļūt līdz finišam. Inflācija ir viena no galvenajām tēmām, par ko runā un uztraucas cilvēki. Jāatzīst, ka arī mūsu aģentūras izmaksas aug, taču, pateicoties tam, ka SEB atbalstam, mēs varam atļauties nepalielināt dalības maksu, kā arī domāt par nākotnes investīcijām un izaugsmi.”

Pērn vidēji vienā posmā startēja 1500 dalībnieku (pirmajā posmā pat 1884!), bet šogad skaits varētu pieaugt vēl par dažiem simtiem, jo arvien vairāk cilvēku individuāli un kopā ar ģimenēm vēlas aktīvi atpūsties ne tikai šaurā lokā, bet arī izbaudīt sportiskās aktivitātes kopā ar draugiem un citiem velomīļiem.

Savukārt daļa dalībnieku, kas iepriekšējos gados SEB MTB sacensībās piedalījušies, vadoties pēc olimpiskā principa: galvenais – piedalīties! , ir sākuši nopietni trenēties un pārgājuši uz sporta klasi, kā arī izveidojuši komandas, lai izcīnītu augstākās vietas tautas klasē. Kā apliecinājums tam ir fakts, ka Herkuless garajām trasēm šobrīd ir pieteikušās par 8 komandām vairāk nekā pērn (pagājušajā gadā bija 16), bet Tautas klasē komandu skaits ir pieaudzis līdz 74 (pagājušā gadā 66).

Galvenā sportiskā intriga SEB MTB sacensību posmos būs abu Latvijas profesionālo komandu Rietumu Banka-Rīga un Dynatek Latvia duelis. Pāris vadošie Rietumu Banka-Rīga sportisti ir pārgājuši pretinieku nometnē un tāpēc šo komandu savstarpējai cīņai būs īpašs raksturs. Tostarp SEB MTB sacensību laikā tiks noskaidroti tie sportisti, kas Latviju pārstāvēs MTB pasaules čempionātā. Dynatek Latvia vienības līderis Oļegs Meļehs, kurš līdz šim pārstāvēja Rietumu Banka-Rīga klubu, atzina, ka šogad sacensības noteikti būs intriģējošākas: „Mēs, sportisti, SEB bankai varam teikt paldies par to, ka ir lieliskas sacensības, kurās mēs varam ne tikai sacensties savā starpā, bet arī labi sagatavoties sacīkstēm šosejā aiz Latvijas robežām. Konkurence starp abām komandām ir un būs veselīga.” Rietumu Banka-Rīga komandas kapteinis Aleksejs Saramotins šajā sakarā piebilda: „Mēs bijām un paliksim draugi. Taču tas nenozīmē, ka mēs viens otru laidīsim garām. Taču sacensībās galvenais jau nav pārspēt konkrētu cilvēku, bet gan gūt panākumu pašam priekš sevis.”

Kā ierasts, SEB MTB piedalās arī Igaunijas labākie riteņbraucēji, kuri cīnās par vadošajām vietām. Pateicoties latviešu un igauņu aktivitātēm, MTB sacensības gūst arvien lielāku popularitāti Baltijā un tāpēc šogad Smiltenē notiks viens no Nissan Baltijas kausa posmiem.

SEB Kalnu divriteņu maratona katrā posmā par attiecīgu izcīnīto vietu dalībnieki saņem noteiktu punktu skaitu, kurus summējot veidojas rangu tabula un tiek noskaidroti kopvērtējuma uzvarētāji un laureāti visās klasēs.

Kā jau velosacīkstēs ierasts, pēc katra posma ranga pirmie numuri vīriešu un sieviešu konkurencē Elites klasē saņems dzeltenos SEB krekliņus, Sportland zilie krekli tiks junioriem, Bosch sarkanie vīriešiem un baltie dāmām tautas klasē. Sporta un tautas braucienu dalībnieki, kuri būs startējuši visos 6 posmos piedalīsies loterijā, kurā lielās balvas būs ceļojums no Domina Travel un Bosch ledusskapi Ls 1200 Ls vērtībā.

SEB MTB sacensības izceļas ne vien ar lielo dalībnieku skaitu, bet arī to, ka tajās piedalās gan studenti, profesori, skolotāji, pārdevēji, gan zemnieki, banku vadītāji, biznesmeņi un miljonāri. Tostarp populāri sportisti, kuriem velosacīkstes ir ne vien laba atpūta, bet arī treniņš. Šogad pirmajā posmā startēs biatlonists Ilmārs Bricis un Eiropas čempions šorttrekā Haralds Silovs, kā arī bijušais treka riteņbraucējs – pasaules vicečempions kērlingā Ainārs Ķiksis.

Satiekoties preses konferencē Ilmārs Bricis ar Haraldu Silovu noslēdza derības, kurās abi vienojās, ka pirmā posma zaudētājs dueļa uzvarētājam uzsauks labu konjaku.

SEB Kalnu Divriteņu Maratons ‘2008
1.posms 27.aprīlis Cēsis-Valmiera
2.posms 11.maijs Krimulda
3.posms 22.jūnijs Kandava
4.posms 13.jūlijs Kuldīga
5.posma 27.jūlijs Cēsis
6.posms 17.augusts Ogre

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV