Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Sākas SEB BBL finālturnīrs

LETA, 25.04.2008. 08:10

Šodien ar divām pusfinālspēlēm sākas SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) finālturnīrs.
Sākas SEB BBL finālturnīrs
Plkst.18.00 spēli uzsāks FIBA Eiropas kausa ieguvēji "Barons"/LMT un pēdējo divu sezonu turnīra čempionvienība "Lietuvos Rytas", kuras rindās spēlē latvietis Roberts Štelmahers, bet plkst.20.30 sāksies mačs starp pagājušās sezonas Latvijas čempionvienību "ASK Rīga" un Lietuvas čempionvienību Kauņas "Žalgiris".

Svētdien plkst.16.00 sāksies spēle par trešo vietu, bet plkst.18.40 sāksies finālmačs. Visus mačus tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Līdz šim visos SEB BBL finālos cīnījušās tikai Lietuvas komandas - grandi no Viļņas un Kauņas. Pirmajā SEB BBL finālā 2005.gadā uzvaru svinēja "Žalgiris", ar 64:60 pārspējot "Lietuvas rytas". Nākamajos divos finālos 2006. un 2007.gadā pārāki izrādījās Viļņas "Lietuvas Rytas" basketbolisti, attiecīgi 2006.gadā pārspējot "Žalgiris" ar 86:74 un 2007.gadā ar 81:77.

Latviešu komandu līdz šim augstākais sasniegums ir "Ventspils" izcīnītā trešā vieta pagājušajā gadā. Pirmajos divus turnīros trešo vietu ieņēma "Šiauliai" komanda, kas spēlēs par trešo vietu apsteidza tieši ventspilniekus.

Tāpat kā pērn, arī 2007./2008. gada SEB Baltijas Basketbola līgas sezonā rūpīgi tika un joprojām tiek skaitīts katrs basketbolistu veiksmīgi realizētais trīspunktu metiens ar mērķi iegūto punktu skaitu pārvērst naudas izteiksmē un ziedot Igaunijas, Latvijas un Lietuvas labdarības iestādēm. "SEB Pank" Igaunijā ziedos "Heategevusfond", "SEB Banka" Latvijā - Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijai un "SEB Bankas" Lietuvā - "Issipildymo Akcija".


Jau šobrīd “Triple Effect” akcijas ietvaros ir apkopoti veiksmīgi realizētie trīspunktu metieni, kas kopā sastāda 4317 eiro. Pagaidām visrezultatīvākie ir Latvijas klubu spēlētāji ar 584 veiksmīgi realizētiem metieniem, viņiem seko Lietuvas un Igaunijas klubu spēlētāji. No visiem Baltijas valstu klubu spēlētājiem šobrīd visvairāk trīspunktu metienu ir realizējis Sandis Valters no "ASK Rīga", viņš šosezon iemetis 49 trīspunktu metienus.

Jau ziņots, ka abi Lietuvas klubi pusfinālā vietu garantēja, izcīnot pirmās divas vietas turnīra regulārajā sezonā. Savukārt Latvijas klubi piedalījās izslēgšanas turnīrā. Astotdaļfinālā divu spēļu summā "Barons"/LMT pārspēja "VEF Rīga", bet ceturtdaļfinālā pieveica "Šiauliai". Savukārt "ASK Rīga" pirmajā kārtā pārāka par Lietuvas klubu Ķēdaiņu "Nevežis", bet pēc tam pieveica Igaunijas vienību "Kalev/Cramo".

Šosezon "Barons"/LMT saviem šodienas pretiniekiem "Lietuvos Rytas" piekāpušies divas reizes - savā laukumā ar 68:83, bet izbraukumā ar 86:96. Savukārt "ASK Rīga" sākotnēji piekāpās "Žalgiris" komandai ar 72:94, bet pēc tam savā laukumā to pieveica ar 74:69.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV