Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Karlīne Štāla debitē Vācijas F-3

easyegt.lv, 25.04.2008. 14:24

Latvijas autosportiste Karlīne Štāla šajā nedēļas nogalē debitē Vācijas „ATS Formula 3 Cup” čempionātā. Luksemburgas komandas „Racing Experience” sastāvā sportiste uzsāks deviņu posmu sezonu Vācijas un Nīderlandes sacīkšu trasēs.
Karlīne Štāla debitē Vācijas F-3
Pirmais posms norisinās Hokenheimas trasē. Sākums Karlīnei Štālai dramatisks – ceturtdienas treniņā, ilgu laiku turoties 30 dalībnieku pulka pirmajā pusē, latviete piedzīvoja smagu avāriju, iznīcinot savu automašīnu. Līdz ar to nācās izlaist šīs dienas pirmo kvalifikāciju, kas nozīmē, ka sestdienas sacīkste būs jāsāk no pēdējās vietas. Taču uz šodienas pēcpusdienas otro kvalifikāciju inženieri mašīnu būs sagatavojuši un Karlīnei būs iespēja aizvadīt kvalifikāciju, kas noteiks starta vietu otrajam braucienam.

„Jutos ļoti labi savā „Dallara F307-Mercedes Benz” automašīnā, arī komanda strādāja lieliski un esmu apmierināta ar pirmajiem soļiem jaunajā sezonā,” sacīja Karlīne Štāla. „Taču treniņu sesijas beigās izlidoju no trases. Nezinu, kāpēc, taču spriežot pēc biežā izslīdēšanu skaita šajā vietā pēdējās minūtēs pieļauju, ka trasē bija palicis eļļas traips. Citu izskaidrojumu pagaidām nespēju atrast. Taču garastāvoklis saglabājas kaujiniecisks – „Racing Experience” komandas biedri brāļi Garijs un Deivids Hauzeri ir 12. un 13. vietā kvalifikācijā, kas ir labi rezultāti un sola daudz arī man.”

Otrā kvalifikācija sāksies piektdien pl.16:10 un ilgs līdz 16:40. Sestdien Karlīnes Štālas plānos pirmais 1.posma brauciens, kas pēc Latvijas laika sāksies 12:40. „ATS Formula 3 Cup” pirmā posma otrais brauciens notiks svētdien pl.12:30 pēc Latvijas laika.

Jāpiebilst, ka Karlīne Štāla nav pirmā Vācijas F-3 sportiste no Latvijas. 2006. gadā šajā čempionātā ar panākumiem startēja Haralds Šlēgelmilhs, gūstot trešo vietu absolūtajā vērtējumā, uzvarēja „Trophy” kausa ieskaitē un debitantu vērtējumā.

„ATS Formula 3 Cup” čempionāta 2008. gada sacensību kalendārs
1. posms – 25.-27. aprīlis, Hokenheima, Vācija
2. posms – 9.-11. maijs, Ošerslēbena, Vācija
3. posms – 21.-24. maijs, Nirburgringa, Vācija
4. posms – 13.-15. jūnijs, Hokenheima, Vācija
5. posms – 1.-3. augusts, Asene, Nīderlande
6. posms – 15.-17. augusts, Nirburgringa, Vācija
7. posms – 5.-7. septembris, Lauzica, Vācija
8. posms – 19.-21. septembris, Zahsensringa, Vācija
9. posms – 10.-12. oktobris, Ošerslēbena, Vācija
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV