Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

"ASK Rīga" izrauj smagu uzvaru pār "Liepājas lauvām", iekļūstot LBL pusfinālā

LETA, 29.04.2008. 09:05 | komentāri (1)

Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla otrajā spēlē pirmdien smagu uzvaru izcīnīja valsts čempionvienība "ASK Rīga", kas izbraukumā ar 81:80 pieveica "Liepājas lauvas", iekļūstot turnīra pusfinālā.
"ASK Rīga" izrauj smagu uzvaru pār "Liepājas lauvām", iekļūstot LBL pusfinālā
Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 25 gūtajiem punktiem bija Dveins Broilss, bet 17 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Gata Jahoviča rēķinā. Savukārt "Liepājas lauvu" labā 18 punktus guva Māris Citskovskis, bet Artūra Štālberga kontā - 17 punkti.

"ASK Rīga" vienībā šajā spēlē nepiedalījās Sandis Valters un Ārons Bramlets.

Spēles trešajā minūtē pēc diviem Raita Grafa gūtajiem punktiem "ASK Rīga" izvirzījās vadībā ar rezultātu 6:5. tomēr turpinājumā iniciatīvu pārņēma mājinieki, kas trīs minūtes vēlāk bija izvirzījušies jau vadībā ar 18:9, bet pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar 24:14.

Otrās ceturtdaļas sākumā pēc Māra Citskovska diviem gūtajiem punktiem "Liepājas lauvas" panāca 12 punktu pārsvaru un arī turpinājumā neļāva pretiniekiem pietuvoties. Vēl minūti pirms puslaika beigām mājinieki bija vadībā ar 39:26, tomēr atlikušajā laikā "ASK Rīga" guva sešus bezatbildes punktus, pietuvojoties līdz 33:39.

Lielāko daļu spēles trešās ceturtdaļas "Liepājas lauvas" pārsvars saglabājās, un valsts čempioni viņiem atkal spēja pietuvoties tikai pēdējo divu minūšu laikā, no 58:49 panākot 58:56. Pēdējās desmitminūtes sākumā "ASK Rīga" atguva vadību un ceturtdaļas ceturtajā minūtē atradās vadībā ar 65:62. Tomēr turpinājumā "Liepājas lauvas" basketbolisti guva 11 punktus pēc kārtas, atgūstot samērā drošu vadību.

"ASK Rīga" komandā mača izskaņā iniciatīvu uzņēmās Dveins Broilss, kura astoņi gūtie punkti ļāva pietuvoties līdz 73:76, bet Andrjus Mažutis pēc gūtajiem diviem punktiem ar sodu pēdējā minūtē rezultātu izlīdzināja - 79:79. Pusminūti pirms mača beigām Klāvs Ansons spēja realizēt tikai vienu no diviem soda metieniem, bet uzvaru "ASK Rīga" komandai ar precīzu metienu spēles pēdējās sekundēs izrāva Broilss - 81:80.

"Dažas minūtes pirms mača beigām likās, ka esam zaudējuši, jo rezultāts bija 67:76. Par laimi, Broilss svarīgā brīdī trāpīja divus trīspunktniekus, un četras sekundes pirms beigām iesita grozā bumbu, ko pirms tam nesekmīgi no groza apakšas bijām metuši trīs reizes," mača izskaņu intervijā "diena.lv" raksturoja "ASK Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts.

Jau ziņots, ka sērijas līdz divām uzvarām pirmajā mačā "ASK Rīga" izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 105:67.

LBL pusfinālā "ASK Rīga" spēkosies ar "Ventspils" komandu. Abu komandu pirmā spēle norisināsies 2.maijā Ventspilī.

Pusfināli plānoti periodā no 2.maija līdz 12.maijam, bet fināli - no 14.maija līdz 30.maijam, kad ieplānota septītā finālspēle.

Otrajā pusfinālā "VEF Rīga" komanda tiksies ar "Barons"/LMT un un "Zemgale" pāra uzvarētājiem. Šajā kārtā cīņas norisināsies līdz vienas komandas trijām uzvarām.

Pusfināla pāru uzvarētāji iekļūs finālā, kur cīnīsies līdz četrām uzvarām. Šajās sacensībās pirmā spēle norisināsies trešdien, 14.maijā, otrā cīņa notiks piektdien, 16.maijā, trešais mačs notiks svētdien, 18.maijā, komandu ceturtā savstarpējā spēle notiks trešdien, 21.maijā, bet pēc tam komandas nepieciešamības gadījumā tiksies arī svētdien, 25.maijā, trešdien, 28.maijā un piektdien, 30.maijā.

Jau ziņots, ka pagājušajā sezonā LBL finālsērijā "ASK Rīga" ar rezultātu 4-2 pieveica iepriekšējo septiņu sezonu čempionvienību "Ventspils".
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV