Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

"Armijniekiem" solis līdz finālam

Gatis Kreceris, 05.05.2008. 22:45

Pirmdien, Latvijas Basketbola līgas pusfināla sērijas otrajā spēlē uzvaru ar 71:69 pār BK “Ventspils” izcīnīja "ASK Rīga" basketbolisti. Uzvaru nesošo grozu līdz ar spēles beigu signālu guva spēles rezultatīvākais spēlētājs Gatis Jahovičs, kurš šajā mačā guva 17 punktus. Sērijā līdz 3 uzvarām ar 2:0 vadībā atrodas “armijnieki”.
"Armijniekiem" solis līdz finālam

Galerijas:

Laukuma saimniekiem starta pieciniekā devās: Jahovičs, Miledžs, Broilss, Pavičs un Grafs, savukārt “Ventspils” spēli sāka ar Lavu, Helmani, Maknamaru, Akingbalu, Vītolu.

Mača pirmajās 10 minūtēs cīņa ritēja līdzīgi un noslēdzoties pirmajai ceturtdaļai rezultāts bija 21:17 kurzemnieku labā. Otrajā desmitminūtē nekas būtiski nemainījās un spēle ritēja punkts punktā. Komandām dodoties atpūtā minimāls pārsvars 38:37 piederēja „armijniekiem”.

Pēc pirmā puslaika „ASK Rīga” rindās ar 11 punktiem bija Dairis Bertāns, savukārt „Ventspils” komandā pa 8 punktiem bija guvuši Mārtiņš Skirmants un Akinlolu Akingbala.

Trešajā ceturtdaļā 7 kārtējie Latvijas čempioni visu sagrieza „kājām gaisā”. Kamēr ventspilnieki paši guva 17 punktus, tikmēr „ASK Rīga” šo 10 minūšu laikā iespēja gūt vien 5 „acis”. Pēc aizvadītām 30 minūtēm ar solīdu 11 punktu pārsvaru 54:43 vadībā „Ventiņi”.

Kā izrādījās vēlāk, tad izšķirošajās 10 minūtēs interesanti notikumi laukumā netrūka. Spēles galotnē labas izdevības uzvarēt bija kā vienai, tā otrai komandai, bet šoreiz veiksme bija laukuma saimnieku sabiedrotā. 1,5 sekundes līdz ceturtdaļas beigām, pie rezultāta 69:69 no soda metiena līnijas divreiz neprecīzi meta Dveins Broilss un likās jau, ka sekos pagarinājums, taču tā nedomāja šīs spēles varonis Gatis Jahovičs, kurš izrādījās veiklākais cīņā par atlēkušo bumbu, līdz ar spēles beigu signālu raidīja to grozā. Mača galarezultāts 71:69.

“ASK Rīga” – BK “Ventspils” 71:69 (17:21, 21:16, 5:17, 28:15)

Lielisku sniegumu uzvarētājiem nodemonstrēja jau pieminētais Gatis Jahovičs, kurš guva 17 punktus un viennozīmīgi bija spēles pirmā zvaigzne. Ar 14 punktiem izcēlās Dairis Bertāns, bet pa 9 punktiem guva Raitis Grafs un Kērtiss Miledžs. Zaudētājiem 13 punktus guva Mārtiņš Skirmants, bet 11 Akselis Vairogs.

Abu komandu pirmajā sērijas spēlē ar rezultātu 91:77 uzvarēja “ASK Rīga” basketbolisti. Sērijā līdz 3 uzvarām ar 2:0 vadībā atrodas pašreizējie valsts čempioni.

Pusfināla sērijas trešo un iespējams pēdējo maču abas komandas aizvadīs 7. maijā plkst. 20:00 Ventspilī.

Otrajā pusfināla pārī “VEF Rīga” ar 87:92 atzina “Barons/LMT” pārākumu, līdz ar to arī šajā sērijā viss var izšķirties jau nākamajā mačā, jo ar 2:0 vadībā atrodas “Baroni”.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV