Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

ASK leģendas atgriezušās no ULEB fināla

easyegt.lv, 07.05.2008. 08:49

Aizvadītās nedēļas nogalē Madride risinājās ULEB Eirolīgas finālturnīrs. Uzaicinājumus no ULEB ierasties Spānijas galvaspilsētā saņēma arī Rīgas ASK veterāni.
Uz Spāniju klātienē noraudzīties labāko Eiropas klubu cīņas bija devušies Valdis Muižnieks, Tobalds Kalherts un Alvils Gulbis. Savos iespaidos par Madridē redzēto dalījās trīskārtējais Eiropas kausa ieguvējs Valdis Muižnieks. „Vērot Eirolīgas finālturnīra spēles klātienē bija ļoti iespaidīgi. Gribētu izteikt ļoti lielu pateicību ASK klubam, ar kura palīdzību mums bija iespēja redzēt kā tiek izspēlēts Eiropas spēcīgākās komandas nosaukums. Komandas laukumā demonstrēja ļoti augstas klases sniegumu, turnīra organizācija bija ļoti labā līmenī, ko pierādīja arī pārpildītās skatītāju tribīnes. Visās četrās spēlēs bija ļoti liela spriedze gandrīz līdz pašām beigām. Lai arī divās spēlēs, rezultāta starpība beigās bija nedaudz lielāka, tomēr tas bija tikai 2-3 minūšu jautājums ceturtajā ceturtdaļā, kad vienai no komandām izdevās atrauties.”

„Visas spēles vēroju ar neitrālu aci. Ļoti patika Maskavas CSKA sniegums un uzskatu, ka viņi pelnīt kļuva par čempioniem. Tādi spēlētāji kā Lengdons, Holdens, Andersons, Šiškausks attaisnoja savu līderu lomu komandā. Lai gan varēja būt visādi. Pusfinālā CSKA nebija tālu no zaudējuma. Finālā jau viņi nospēlēja pārliecinošāk, lai gan vēl otrā puslaika sākumā bija neizšķirts. Pārsteidza arī „Maccabi” sniegums. Tradīcijas tomēr spēlē lielu lomu kluba attīstībā. Dažādu sakritību rezultātā jebkura no četrām komandām varēja izcīnīt titulu. Nevienam vairs nav noslēpums, ka Eiropas basketbolā tagad liels uzsvars tiek likts uz ārzemniekiem. Vadošajos kontinenta klubos ir ļoti maz vietējo spēlētāju,” par finālspēļu norisi gandarīts ir 1957., 1959. un 1961.gada Eiropas čempions.

„Ļoti interesanti solās būt izšķirošie notikumi Latvijas līgā,” turpina Muižnieka kungs. „Es sevi uzskatu par ASK vīru un ar sirdi esmu ASK komandā. Ja ASK turpinās demonstrēt tādu sniegumu kā viņi parādīja Baltijas līgas spēlē par trešo vietu otrajā puslaikā, tad nevienam nav izredžu atņemt viņiem titulu. Pēdējās divas LBL pusfinālspēles gan neesmu redzējis, bet visu cieņu Gata Jahoviča priekšā, kurš ar nopietnu traumu atgriezās laukumā un kļuva par spēles varoni. Kurš katrs to paveikt nevarētu.”

ULEB kausa nākamās sezonas formāts pagaidām nav skaidrs, tomēr nav izslēgts, ka kādā no tuvākajām sezonām (varbūt pat nākamajā) šajā turnīrā varētu piedalīties pat uzreiz divi Rīgas klubi. Rīgas ASK pārstāvis Ģirts Kalniņš, kurš Spānijā tikās ar ULEB amatpersonām, deva mājienu, ka Rīga ir gatava tuvāko gadu laikā pie sevi uzņemt ne tikai ULEB kausa atklāšanas spēli, bet arī finālturnīru.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV