Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Reportāža no 1.maija jātnieku sporta sacensībām iejādē

Jānis Glāzers, 08.05.2008. 11:30 | komentāri (1)

Lietišķo sporta veidu centrā Kleisti 1.maijā notika sezonas atklāšanas sacensības jātnieku sporta disciplīnā – iejādē. Iejāde ir viena no trim Olimpisko spēļu jātnieku sporta disciplīnām.
Reportāža no 1.maija jātnieku sporta sacensībām iejādē

Galerijas:

Iejādes sacensībās zirgam ar jātnieku jāizpilda iepriekš noteiktu kustību kopums, kas tiek dēvēti par elementiem vai figūrām (volti, serpantīni, astotnieki u.t.t.). Standarta iejādes laukums parasti ir 20x60 m liels, no malām to ierobežo sētiņas, gar kurām izvietoti 12 burti, norādot, kur jāsāk vai jāpabeidz kāda kustība. Ieejot laukumā, jātniek sasveicinās ar tiesnešiem un tikai tad uzsāk shēmas jāšanu.

Ir dažādas grūtības pakāpes shēmas. Zemākā līmeņa shēmās ir tādi kustību elementi kā apstāšanās, atkāpināšana, soļu piruetes un sāniskās kustības.

Vidējā līmeņa shēmās jāveic tādas kustības kā kāju maiņas lēkšos, savukārt augstākā līmeņa shēmas ietver sevī arī pasāžu (sakopoti, augsti rikši ar ilgu uzkares momentu) un piafē (maksimāli sakopota kustība bez izvirzīšanās uz priekšu, šķietami rikši uz vietas).

Sacensību rezultāti:

III grupas shēmā uzvarēja Terēze Pētersone ar zirgu Kivi no ‘Mežstrazdiņiem’, 2. vietā Jūlija Stepanova ar zirgu Dancing Quenne no LSVC ‘Kleisti’, 3. vietā Kristīne Pleskačova ar zirgu Nostradamus LSVC ‘Kleisti’

Lielajā balvā uzvarēja Terēze Rozenberga ar zirgu Zalve no LSVC ‘Kleisti’.

Mazajā balvā uzvarēja Agnese Liepiņa ar zirgu Linza no LSVC ‘Kleisti’ , 2.vietā Anita Lapiņa ar zirgu Lagoss no LLU , 3. vietā Kristīna Rozīte ar zirgu Brodors no zirgaudzētavas ‘Burtnieki’.

Open Class – 1. vietā Agnese Lapiņa ar zirgu Doctor Weine no z/s ‘Eglītes’; 2.vietā Tatjana Maļikova ar zirgu Don Hot-Chocolate no LSVC ‘Kleisti’, 3. vietā Aija Butāne ar zirgu Rubin no ‘Bajāriem’ .



Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV