Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Latvija - Somija 1:2

Gatis Kreceris, 09.05.2008. 21:15 | komentāri (4)

Piektdien Pasaules hokeja čempionātā Kanādā, otrā posma pirmajā spēlē zaudējumu ar 1:2 pret Somijas izlasi piedzīvoja Latvijas valstsvienība. Mūsu komandā par labāko spēlētāju tika atzīs Rodrigo Laviņš.
Latvija - Somija 1:2
Maču ļoti veiksmīgi iesāka Latvijas izlase, kura jau pēc nepilnas pusotras minūtes atklāja spēles rezultātu un izvirzījās vadībā. Ar precīzu raidījumu pēc Miķeļa Rēdliha un komandas kapteiņa Rodrigo Laviņa piespēlēm izcēlās Lauris Dārziņš. Fantastisku trešdaļu aizvadīja mūsu komandas vārtu vīrs Edgars Masaļskis, kurš atvairīja visus 36 somu metienus, kas ir šī čempionāta rekords. Pirmajās 20 minūtēs mūsu komanda izpelnījās 7 divu minūšu noraidījumus, kamēr somi tikai vienu. Rezultāts pēc pirmās trešdaļas 1:0 Latvijas izlases labā.

Otrajā trešdaļā cīņa bija izlīdzinājusies un spēle ritēja tikai ar nelielu Somijas komandas pārsvaru. Trešdaļas vidusdaļā Anti Pihlstroms panāca izlīdzinājumu. Tāpat mūsu komanda kā somi pirmajā puslaikā spēlēja 5:3, taču šoreiz ne ar ko izcelties Latvijas hokejistiem neizdevās. Abas komandas izdarīja pa 12 metieniem uz vārtiem un rezultāts pēc nospēlētām 20 minūtēm bija neizšķirts 1:1.

Trešajā trešdaļā Somijas izlases pārsvars bija nenoliedzams un likumsakarīgi, ka mūsu komanda zaudēja vārtus. Trešdaļas vidusdaļā uzvaras vārtus guva Niko Kapanens. Atlikušajā laikā mūsu vienība izmisīgi centās panākt izlīdzinājumu. Pēc pusminūtes pārtraukuma, ko pieprasīja Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks, laukumā devās 6 laukuma spēlētāji, bet diemžēl rezultāts vairs nemainījās. Lai gan pāris sekundes līdz mača beigām varēja izcelties Armands Bērziņš, taču viņa mestā ripa somu sargātajā cietoksnī neielidoja. Galarezultātā spēle noslēdzās ar 2:1.

Latvija – Somija 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Kopumā Somijas hokejisti pa mūsu komandas vārtiem izpildīja 64 metienus, savukārt Latvijas izlase pretinieku vārtus apdraudēja 27 reizes. Tāpat mūsu valstsvienība 13 reizes nopelnīja 2 minūšu noraidījumus, kamēr somi tikai 7.

Latvijas izlasē par labāko spēlētāju atzina Rodrigo Laviņu, bet Somijas izlasē Anti Pilstroms.

Turnīra pirmo posmu C grupā Somijas izlase aizvadīja bez zaudējumiem, uzvarot visās 3 spēlēs. Skandināvi ar 5:1 uzvarēja Vāciju, ar 3:2 pārspēja Norvēģiju un ar 3:2 uzveica šī čempionāta neveiksminieci Slovākiju.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs svētdien, kad plkst.18.30 tā tiksies ar Norvēģiju.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV