Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Augustā Rīgā notiks U-20 Eiropas čempionāts basketbolā

LETA, 12.05.2008. 19:25

Latvijas U-20 basketbolisti gatavošanos Eiropas čempionātam, kas augustā notiks Rīgā, uzsāks 9.jūnijā Gulbenē. Šobrīd kandidātu sarakstā ir 25 jaunie basketbolisti. Eiropas čempionāts basketbolā vīriešiem U-20 grupā notiks no 1.augusta līdz 10.augustam.
Augustā Rīgā notiks U-20 Eiropas čempionāts basketbolā

Galerijas:

Čempionātā piedalīsies 16 izlases, kuras sadalītas četrās grupās. Latvijas izlase C apakšgrupā tiksies ar Melnkalni, Spāniju un Bulgāriju.

A apakšgrupā spēlēs Horvātija, Ukraina, Lietuva un Grieķija, B apakšgrupā - Izraēla, Gruzija, Turcija un Itālija, bet D apakšgrupā - Krievija, Slovēnija, Francija un Serbija.

Lai veiksmīgi noorganizētu Eiropas čempionātus U-20 jauniešiem un sievietēm, nodibināta organizācija "Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm 2009".

Kā pirmdienas preses konferencē atklāja šī nodibinājuma sporta direktors Valts Miltovičs, ir jau apstiprināts spēļu grafiks. Latvijas U-20 izlase spēles ar Bulgāriju un Melnkalni aizvadīs "Arēnā Rīga", bet maču ar Spāniju - Olimpiskajā sporta centrā. Visas Latvijas izlases spēles sāksies plkst.20.45.

"Man ir liels prieks, ka Rīgā būs viens no lielākajiem basketbola turnīriem Eiropā," preses konferencē teica Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks. "Šobrīd Rīgā ir notikumiem bagāta basketbola dzīve, un arvien noteiktāk Rīga sevi piesaka kā augsta līmeņa turnīra organizētāju."

Birks atzina, ka ir izaugusi jauna basketbola paaudze, īpaši paslavējot Rolandu Freimani un Dairi Bertānu, kuri sevi veiksmīgi apliecinājuši, spēlējot U-18 izlasē.

Arī Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Ojārs Kehris uzskata, ka Rīga vairāk sevi iezīmē Eiropas kartē.

"Liels prieks, ka jau gadu pēc Eiropas čempionāta U-16 meiteņu izlašu rīkošanas ieguvām tiesības organizēt prestižo U-20 izlašu turnīru," teica Kehris. "Šis būs labs solis, lai nākamgad noorganizētu Eiropas čempionātu sievietēm."

Eiropas vīriešu basketbolā šis ir otrs nozīmīgākais valstsvienību turnīrs tūlīt aiz nacionālo vīriešu izlašu čempionāta. Līdz ar to gadā, kad nenotiek Eiropas čempionāti pieaugušajiem, šīm sacensībām tiek pievērsta vēl lielāka uzmanība. Savukārt Eiropas čempionāts sievietēm Rīgā, Valmierā, Ventspilī un Liepājā notiks 2009.gada jūnijā.

Latvijas U-20 izlases kandidātu saraksts:

Jānis Assers ("Ventspils"), Dairis Bertāns ("ASK Rīga"), Artūrs Bērziņš ("Ķeizarmežs"), Toms Celmiņš ("Bumerangs/Gulbene/ASK"), Edgars Eglītis ("LU/Rīdzene"), Rolands Freimanis ("VEF Rīga"), Kristaps Kanbergs ("Ventspils"), Jānis Kaufmanis ("Valmiera"), Edmunds Tukišs ("LU/Rīdzene"), Mikus Sokolovs ("Bumerangs/Gulbene/ASK"), Armands Kravalis ("Ķeizarmežs"), Rihards Kuksiks (Arizonas Valsts universitātes komanda "Sun Devils" (NCAA), ASV), Roberts Mednis ("ASK/Juniors"), Lauris Mizis ("LU/Rīdzene"), Zintis Plivda ("Bumerangs/Gulbene/ASK"), Rūdolfs Rozītis ("LU/Rīdzene"), Sandis Silavs ("Ķeizarmežs"), Jorens Sproģis ("Saldus"), Jānis Strēlnieks ("Ventspils"), Andrejs Šeļakovs ("VEF Rīga"), Einārs Tukišs ("LU/Rīdzene"), Oskars Virsis ("Ventspils"), Kristaps Frīdenbergs ("Liepājas lauvas"), Viesturs Kohs ("Ventspils Augstskola"), Krists Plendišķis ("Vegesacker TV", Vācija).
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV