Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Pasaules tenisa pirmā rakete Enina paziņo par karjeras beigšanu

LETA, 15.05.2008. 16:05

Pasaules tenisa pirmā rakete Žustīne Enina trešdien preses konferencē apstiprināja iepriekš izskanējušo informāciju, paziņojot, ka beidz sportistes karjeru.
"Esmu izlēmusi pielikt punktu savai tenisistes karjerai," teica Enina, kura pasaules pirmās raketes godā šonedēļ atrodas 117.nedēļu pēc kārtas.

Sportiste, kurai 1.jūnijā paliks 26 gadi, karjeras laikā uzvarēja septiņos prestižajos "Grand Slam" turnīros. Pie tam sportiste pēdējos trīs gadus pēc kārtas uzvarēja Francijas atklātajā tenisa čempionātā, kura šī gada sacensības sāksies jau šomēnes.

"Zinu, ka tas daudziem cilvēkiem ir pārsteigums un šoks, bet tas ir lēmums, par kuru domāju jau kādu laiku," teica Enina. "Šīs ir lieliska piedzīvojuma beigas. Beigas kam tādam, par ko sapņoju kopš piecu gadu vecuma."

Spēlētāja atzina, ka šosezon nav sasniegusi pietiekamu sportisko formu un viņai trūkst pārliecības pirms Francijas atklātā čempionāta, kurā kopumā viņa ir uzvarējusi četras reizes.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā sportiste Berlīnes WTA turnīra trešajā kārtā piekāpās krievietei Dinārai Safinai, bet pēc tam paziņoja par nestartēšanu šonedēļ notiekošajā Romas "Masters Series" turnīrā. Zaudējums Safinai kļuva par Eninas pēdējo spēli.

Savas karjeras laikā viņa kopā nopelnīja 19 461 375 ASV dolārus (8,82 miljonus latu), uzvarot 41 WTA vienspēļu un divos dubultspēļu turnīros.

"Viņa bija lieliska čempione. Enina sagādāja man pietiekami daudz problēmu, tāpēc es ceru, ka pieņemtais lēmums nāks viņai par labu," atzina amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa, vienīgā aktīvā tenisiste, kas ir izcīnījusi vairāk "Grand Slam" turnīru uzvaru nekā Enina.

"Ko vēl var piebilst par tik lielisku spēlētāju? Es nedomāju, ka mums ir tik daudz laika, lai turpinātu," piebilda Viljamsa Itālijas atklātā tenisa čempionāta preses konferencē.

Serēnas māsa Venusa Viljamsa, kura karjeras laikā ir bijusi pirmās raketes godā, atzina, ka Enina ir bijusi lieliska pretiniece, kas vienmēr izaicināja ne tikai pretinieci, bet arī pati sevi.

"Es nezinu sīkāk, par viņas iemesliem beigt karjeru, bet ja viņa tā dara, tad tas laikam ir pareizais lēmums priekš viņas. Es viņu atbalstu un ceru, ka viņa turpinās būt līdere arī dzīvē," izteicās Venusa Viljamsa.

Savukārt pašreizējā pasaules trešā rakete serbiete Ana Ivanoviča pastāstīja, ka beļģiete ir devusi ļoti daudz tenisa attīstībai. "Tenisa sports pazaudē vēl vienu čempionu. Enina bija lieliska spēlētāja, kura karjerā sasniedza ļoti daudz. Sieviešu tenisam viņa ir devusi ļoti daudz," atzina Ivanoviča. "Viņai bija savs spēles stils, atšķirīgs no citām spēlētājām, Enina strādāja ļoti smagi, kas atalgojās ar pagājušajā sezonā sasniegtajiem rezultātiem."

"Tas viennozīmīgi ir šoks," atzina vīriešu tenisa līderis Rožē Federers. "Tas ir pārsteigums, ka Enina lēmumu pieņēma pirms Francijas un Vimbldonas atklātajiem čempionātiem, no kuriem pēdējā viņa vēl nekad nav uzvarējusi."

Agrāko laiku tenisa leģenda Billijs Žans Kings, kurš bija viens no Eninas ilglaicīgajiem atbalstītājiem, atzina, ka viennozīmīgi beļģiete bija labākā tenisiste pasaulē.

Eninas treneris Karloss Rodrigess atzina, ka viens no iemesliem karjeras beigšanai Eninai ir bijis tas, ka viņai vairs nav iedvesmas doties laukumā, jo sasniegts ir praktiski viss.

Enina, tāpat kā viņas tautiete Kima Klīstersa, kas atvadījās no tenisa 23 gadu vecumā, saprata, ka viņai ir pietiekami un nolēma beigt karjeru.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV