Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

„Vasaras basketbola tūres“ pasākumi Jelgavā pulcē iesācējus un Latvijas jaunatnes izlašu spēlētājus

easyegt.lv, 25.05.2008. 12:25

Sestdien pie Jelgavas sporta halles notika „Vasaras basketbola tūres“ pirmais posms, kurā izmēģināt savas iemaņas basketbola metienu un meistarības konkursos varēja ikviens jelgavnieks un pilsētas viesis.
Par soda metienu konkursa uzvarētāju kļuva tas, kurš precīzi iemeta visvairāk sodus pēc kārtas. Spītējot lielajam vējam, precīzākais izrādījās jelgavnieks Kalvis Krūmiņš - pieci metieni pēc kārtas. Jāpiebilst, ka cienījamākais šī konkursa dalībnieks bija sasniedzis jau 85 gadu vecumu.

Arī 3-punktu metienu konkursā nepārspēts palika jelgavnieks  - Mārtiņš Kiziks, savukārt spēlē „viens pret vienu“ visvairāk uzvaru pēc kārtas izcīnīja Žanis Peiners, kurs 16 reizes spēja apspēlēt savus pretiniekus.

Žanis iekļuva arī „Slam Dunk“ konkursa finālā, kur viņa pretinieks bija viens no Latvijas labākajiem jaunajiem „dankotājiem“ - Kristers Zeidaks. Ar nelielu pārsvaru konkursa žūrija - basketbola kluba „Zemgale“ prezidents Dainis Liepiņš un galvenais treneris Varis Krūmiņš – uzvaru piešķira Kristeram.

Lielu klātesošo uzmanību piesaistīja „Reebok ielu basketbola turnīrs“ (trīs pret trīs) 1989.-1992. gadā dzimušajiem jauniešiem un jaunietēm. Katra turnīra divas labākās komandas kvalificējās finālam Rīgā, lai cīnītos par galveno balvu - komandas braucienu uz NBA spēli. Šoreiz uzvaras laurus plūca komanda „Mobil Kom“ jeb Jānis Strēlnieks, Lauris Mizis, Žanis Peiners un Roberts Mednis. Kā atzina Jānis, šis bijis vienīgais posms, kurā varējis piedalīties sasprintā vasaras treniņnometņu grafika dēļ, tāpēc prieks par uzvaru un iespēju startēt turnīra finālā 16. augustā.

Lai mērotos spēkiem ar turnīra dalībnieku izlasi, laukumā devās „Nopelniem Bagāto Jelgavnieku“ komanda, kuras sastāvā spēlēja basketbola kluba „Zemgale“ galvenais treneris Varis Krūmiņš, Sporta servisa centra direktors Juris Kaminskis, aģentūras „Kultūra“ direktors Mintauts Buškevics, Jelgavas Sporta halles pārzinis Andris Misters un basketbola kluba „Zemgale“ prezidents Dainis Liepiņš. Pārliecinošu uzvaru šajā spēlē tiesnesis piešķīra jelgavniekiem.

Nākamie „Vasaras basketbola tūres“ pasākumi notiks 28. jūnijā Liepājas Promenādē, 19. jūlijā Cēsīs (Uzvaras bulvārī), 2. augustā Ventspilī (pie Lielā laukuma) un 9. augustā Valmierā.

Pieteikšanās Liepājas „Reebok ielu basketbola turnīram“ sāksies 26.maijā 15:00 interneta portālā www.basits.lv
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV