Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Valeiko kļuvis par nacionālās vīriešu basketbola izlases otro treneri

easyegt.lv, 27.05.2008. 22:48

Latvijas Basketbola savienības vadība ir noslēgusi līgumu par Latvijas nacionālās vīriešu basketbola izlases otrā trenera pienākumu pildīšanu ar basketbola kluba “Bumerangs/ASK” galveno treneri Edmundu Valeiko.
Edmunds Valeiko: “Uzskatu, ka jebkura basketbola speciālista augstākais novērtējums ir iespēja strādāt ar valstsvienību, un arī man ir liels gandarījums un gods, ka tiku uzaicināts darbam  Latvijas vīriešu basketbola izlasē. Mans galvenais uzdevums ir palīdzēt galvenajam trenerim izprast izlasi un spēlētājus, jo izpratne trenera un spēlētāju vidū nodrošina labus rezultātus.”

Edgars Jaunups, komentējot otrā trenera izvēli, skaidro: “Edmunds Valeiko ir bijis viens no pieredzējušākajiem Latvijas izlases spēlētājiem, un šobrīd viņš ir autoritāte gan pieredzējušo, gan jauno izlases kandidātu vidū.”

Šī gada februārī, kad no kluba "Bumerangs/ASK" galvenā trenera amata atkāpās Arvis Steckis, bijušais Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības spēlētājs Edmunds Valeiko kļuva par jauno Gulbenes kluba treneri.

Edmunds Valeiko valstsvienībā debitēja 1992.gadā un izlasē aizvadīja vairāk kā desmit sezonas.

Nacionālā vīriešu basketbola izlase galvenā trenera Nenada Trajkoviča vadībā jūlija vidū sāks gatavoties 2009.gada Eiropas Čempionāta kvalifikācijas turnīram, kas norisināsies septembrī. Mūsu valstsvienībai paredzētas trīs mājas un trīs izbraukuma spēles ar Maķedonijas, Portugāles un Igaunijas komandām.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV