Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

“GE Money Streetball” – jauni, labāki noteikumi

easyegt.lv, 28.05.2008. 09:21

Lai veicinātu ielu basketbola turnīra “GE Money Streetball” spēļu rezultivitāti organizatori ir ieviesuši vienu būtisku jauninājumu spēles noteikumos. Turpmāk, katrai komandai spēles laikā atļauts veikt 6 piezīmes (arī tehniskās un nesportiskās piezīmes tiek pieskaitītas), pēc 7.piezīmes spēlētājs, kurš to ir izdarījis tiek noraidīts līdz mača beigām. Viņa vietā drīkst laukumā nākt cits spēlētājs (vienā spēlē drīkst piedalīties līdz 4 spēlētājiem). Pēc tam komandai ir atļauti vēl 2 pārkāpumi, pēc 3. tiek noraidīts nākamais spēlētājs līdz brīdim, kad laukumā paliek vairs tikai viens spēlētājs, tad komandai automātiski tiek piešķirts zaudējums.
“GE Money Streetball” – jauni, labāki noteikumi
Ieviešot šādus noteikumus organizatori cer, ka ieguvēji būs gan līdzjutēji gan dalībnieki, jo tīrāks basketbols veicina spēles rezultivitāti un skatāmību. Iespējams, ka komandām tagad būs vairāk jādomā arī par spēles stratēģiju, lai 7.piezīmi nesaņemtu komandas līderis, un lai vienmēr būtu kāds spēlētājs rezervē.

Šāds jauninājums ietekmēs arī Streetball basketbola tiesnešu darbu, kuriem tagad būs jāreģistrē ne tikai katrs komandas gūtais punks, bet arī piezīmes. “GE Money Streetball” tiesnešiem šogad tiks pievērsta īpaša uzmanība, kur pieredzējuši FIBA kategorijas tiesneši sekos līdzi katra tiesneša individuālajam sniegumam un perspektīvajai izaugsmei nosakot arī vienotus kritērijus ielu basketbola tiesāšanai.

GE Money Streetball 2008 gada posmu laiki:

Jelgava – 31.maijs, pulksten 11:00 pie Jelgavas Ledus halles.
Jūrmala – 7.jūnijs, pulksten 11:00 Dzintaru pludmalē.
Salacgrīva – 12.jūlijs pulksten 12:00, Zvejnieksvētku laikā
Liepāja – 26.jūlijs pulksten 11:00, TELE2 Baltic Beach Party
Valmiera – 2.augusts – pulksten 11:00
Ventspils – 9.augusts pulksten 11:00, Ventspils akvaparks
Rīga – 23.augusts i/c Olympia pulksten 11:00

Pieteikties uz aktuālo GE Money Streetball posmu iespējams no 21.maija Nike Citysport veikalā, Rīgā, Blaumaņa ielā 17 vai arī www.streetball.lv interneta mājas lapā.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV